Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Ventspils bigbends koncertē ar īpašiem viesiem - Sofiju Rubinu-Hanteri, Džeisonu Hanteru

Ventspils bigbends saksofonista Renāra Lāča vadībā strādā ar starptautisku radošas sadarbības vērienu, savās koncertprogrammās sistemātiski pieaicinot īpašus viesus. Šoreiz koncertzāles Latvija mazajā zālē 26. februārī plkst. 19 bigbends muzicēs kopā ar džeza vokālisti Sofiju Rubinu-Hanteri no Igaunijas un viņas dzīvesbiedru, amerikāņu trompetistu Džeisonu Hanteru.

"Mūsu koncertu virziens ir – uz kvalitāti, uz mūzikas īstumu un oriģinalitāti, nevis komerciju, un es priecājos, ka varam atļauties to darīt. Izvēlos solistus, kuri ir kvalitatīvi un īpaši. Ar Sofiju jau esam spēlējuši kopā, pirmo reizi uz Ventspili viņu uzaicināju pirms pieciem gadiem. Spēcīgs vokāls. Ja neredz balto seju, izklausās kā melnādainā," stāsta Ventspils bigbenda vadītājs, saksofonists Renārs Lācis. Viņš vienmēr cenšas aicināt solistus, kuriem ir oriģināla ideja, un vienmēr mudina viņus radīt jaunu, speciāli Ventspils bigbendam domātu oriģinālrepertuāru. Koncerta rītā notiks arī abu ciemiņu vadītas meistarklases.

Ventspils bigbends kopā ar īpašajiem viesiem koncertā atskaņos gan džeza klasiku no leģendārā amerikāņu trompetista, komponista un bigbenda līdera Teda Džonsa repertuāra, gan latviešu mūsdienu autoru Kārļa Vanaga un Ritvara Garozas un igauņa Raula Sūta oriģinālkompozīcijas bigbendam, īpaši izceļot trompetes skanējuma iespējas. Skanēs arī speciāli Ventspils bigbendam aranžētas Džeisona Hantera kompozīcijas. Savukārt Sofija Rubina-Hantere, apvienojot jazz, soul, funk un hip hop žanrus, dāvās sešas (!) savas oriģinālkompozīcijas, ko bigbenda sastāvam aranžējis Ritvars Garoza. Koncertu ieskandinās pavisam jauns muzikāls projekts 7 +, kurā apvienojušies Ventspils Mūzikas vidusskolas audzēkņi.

Sofiju Rubinu (tolaik vēl bez dubultuzvārda) Latvijā iepazinām 2005. gada jauno džeza izpildītāju konkursā Riga Jazz Stage, kurā ziemeļvalstīm neparasti temperamentīgā vokāliste ieguva 2. vietu. Viņa mācījusies mūzikas koledžā Sočos (Krievija), studējusi Cottbus konservatorijā Vācijā, Tartu Universitātē un prestižajā Bērklija Mūzikas koledžā ASV. 2016. gadā izdotais dziedātājas džeza albums In The Land Of OO-Bla-Dee ieguvis Igaunijas Mūzikas balvu kategorijā Labākais džeza albums. Mūziķes talants un personības šarms uz Igauniju atvilinājis arī amerikāņu trompetistu, aranžētāju un komponistu Džeisonu Hanteru. Izskolojies slavenajās Fullertonas un Bērklija koledžās, viņš uzstājies daudzviet pasaulē, apvienojot mūsdienu džezu ar Rietumeiropas labākajām mūzikas tradīcijām. Viņa muzicēšana sola veldzi prātam, ķermenim un dvēselei.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja