Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Vestards Šimkus - uzvarētājs un publikas simpātija Marijas Kanalsas konkursā Barselonā

Pianists Vestards Šimkus guvis spožu uzvaru 55.starptautiskajā Marijas Kanalsas (Maria Canals) pianistu konkursā Barselonā. Šajā konkursā, kas ir viena no lielākajām un ievērojamākajām pianistu sacensībām pasaulē, Vestards Šimkus atzīts par vislabāko gan starptautiskās žūrijas vērtējumā, kas tikko piešķīrusi Latvijas pianistam pirmo vietu līdz ar 10 000 eiro lielu galveno balvu, gan arī klausītāju vērtējumā, jo Latvijas pianistam tiek arī īpašā publikas balva.

Pēc divu nedēļu ilgas sacensības četrās pamatīgās konkursa kārtās, tikai naktī uz 26.martu konkursa trim finālistiem, kuri muzicēja ar simfonisko orķestri, paziņoja rezultātus. Konkursam bija pieteikušies 200 pianisti no visiem pasaules kontinentiem. Pēc atlases 89 pianisti sacentās klātienē, otrajā kārtā tika 18, pusfinālā sacentās seši pianisti. V.Šimkus saņēma balvu arī par visaugstāko punktu skaitu otrajā kārtā, jo viņš ieguvis visaugstāko punktu novērtējumu daudzu gadu gaitā.

Konkursā, kas visu laiku ritējis kā milzu cīņa, Vestards Šimkus visu laiku bija līderis, lai gan viņam uz papēžiem minis ļoti virtuozs korejiešu pianists. "Finālā man, diemžēl, bija jāspēlē Bēthovena koncertu, bet manu iemīļoto Rahmaņinova koncertu spēlēja pretendents no Korejas. Es jutos tā, it kā  ar koka zobenu dotos cīņā pret īstu ieroci," stāsta V.Šimkus. Labā lieta konkursā bijusi tā, ka visi dalībnieki bija anonīmi un ne žūrijai, ne publikai netika izpausti viņu pedagogi vai iepriekšējie nopelni. Apbalvošanas ceremonija Barselonas Mūzikas pilī notiks ceturtdien, 26.martā, un to tiešraidīs internetā. Naudas balvu papildinās koncertturnejas, kuras uzvarētājiem solītas pa Ķīnu, ASV u.c

V.Šimkus līdz 3.aprīlim paliks Barselonā, kur patlaban ieraksta katalāņu komponista A.Soleras disku.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja