Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

VIDEO: Dziedātāja un komponiste Nora Anna izdod pirmo singlu no topošā albuma

Klajā nācis dziedātājas un komponistes Noras Annas pirmais singls I’ve Changed no viņas topošā albuma, informēja dziedātājas pārstāvji.

"I’ve Changed tapa pirmās pandēmijas sākumā Gilfordā, Anglijā. Sāku ar klavieru pavadījumu un vārdi paši par sevi atnāca kopā ar melodiju. Rakstot dziesmu, ar to es stāstu, kā es tajā brīdī jūtos un par ko domāju, un šī dziesma sanāca kā tāda asociāciju ķēde no viena temata uz otru. Manuprāt, šī dziesma pārstāv dzīves nedaudz mākoņainās un nostalģiskās dienas, kad rodas vēlme kaut ko savā dzīvē izmainīt un tevī sāk skaloties un burbuļot tāda kā cerību un iedvesmas jūra. Es droši varu teikt, ka šīs ir vienas no tām dienām, kas manu dzīvi tiešām padara dzīvošanas vērtu," dziesmu raksturo dziedātāja.

Klāss Vāvere: ''No Noras Džounsas līdz Teilorei Sviftai - introspektīvas meiteņu popbalādes jau sen ir stabila un cienījama mūsdienu mūzikas tendence, kurā arvien pārliecinošāk iekļaujas arī Noras Annas balss. I’ve Changed ir labi izstrādāta un eleganti izpildīta dziesma, kurā dzirdam ne tikai nevainojamu tradīcijas izpratni, bet arī pašas autores intonāciju, kas kļūst arvien pārliecinošāka."

Nora Anna nesen pabeigusi studijas Anglijā un tur arī turpina savas mūzikas karjeras gaitas, uzstājoties gan ar pašas komponētām dziesmām, gan ar džeza repertuāru. Dziedātāja un komponiste savas dziesmas pārsvarā raksta angliski un sauc tās par "maziem, nostalģiskiem, pasakainiem hibrīdiem", jo tajās var saklausīt nedaudz no popa, džeza, blūza un folka stila. Piedalījusies vairākos Anglijas festivālos (piemēram, Weyfest un Staycation) un koncertējusi gan Londonā, gan citviet Anglijā. Noras dziesmas ir tikušas atskaņotas Latvijas un Anglijas radio, un tās ir aizceļojušas arī pie klausītājiem Amerikā un Austrālijā. Paralēli oriģināldziesmu rakstīšanai Nora kopā ar ģitāristu Vilu Lūmu (Will Looms), ieraksta dažādu populārās mūzikas dziesmu aranžijas, un tās Spotify sakrājušas vairāk kā miljons klausījumu. Pašlaik viņa strādā pie sava pirmā albuma ierakstīšanas un I’ve Changed ir pirmais singls no tā.

Dziesmas I’ve Changed vārdi, mūzika, vokāls  – Nora Anna, ģitāra un producēšana - Vils Lūms (Will Looms, UK), bungas - Alijs Makdugals (Ally McDougal, UK), klavieres un elektriskās ērģeles Wurlitzer - Niks Kovans (Nick Cowan, UK). Ieraksti notika pandēmijas laikā attālināti, katram savā mājas studijā.

Dziesma pieejama Spotify, Deezer un citās mūzikas straumēšanas platformās.

Vairāk - Noras Annas mājaslapā http://noraanna.com.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja