Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Viņa joprojām dzied

Sieviete, kura dzied. Savulaik filma ar šādu nosaukumu bija populāra visā bijušajā Padomju Savienībā, jo tā stāstīja par lielisko krievu dziedātāju Allu Pugačovu, kura nu kļuvusi par neiztrūkstošu konkursa Jaunais vilnis viešņu. Ticiet vai nē, nākamgad 15.aprīlī viņa svinēs savu 60.dzimšanas dienu. Taču vecākajai un vidējai paaudzei viņa droši vien šķitīs allaž jauna, un viņiem ausīs allaž skanēs Allas nedaudz piesmakušajā balsī skandētie 70. un 80.gadu hiti Vsjo mogut koroļi, Arlekino un citas dziesmas.

Beidzamajos gados gan Pugačova vairāk asociējas ar savu visnotaļ skandalozo personisko dzīvi: vispirms daudzus izbrīnīja viņas laulības ar ekstravaganto dziedātāju Filipu Kirkorovu, tagad — romāns ar daudz jaunāko talantīgo krievu komiķi un parodistu Maksimu Galkinu. Latvijas auditorijai, protams, viņa atgādina par Jauno vilni — konkursu, kurā Pugačova pamanās piešķirt savu balvu pēc saviem ieskatiem. Pērn Andrim Ērglim viņas 50 000 dolāru specbalva netika. Kā būs šogad ar Donu? To redzēsim Jaunā viļņa beidzamajā dienā, kad konkursa dalībniekus būs novērtējusi žūrija, kuras priekšsēdētāji kā allaž būs Raimonds Pauls un Igors Krutojs. Trešajā kārtā konkursa dalībniekus vērtēs starptautiska žūrija.

Populārāka par Madonnu


Spriežot pēc daudzajiem preses materiāliem un dziedātājas biogrāfijas, kas īpaši netiek slēpta, viņas bērnība bijusi tāda pati kā daudziem pēckara periodā dzimušajiem bērniem. Kad Alla nāca pasaulē, viņas vecāki joprojām sēroja par mirušo dēliņu, jo tolaik difterija bija neārstējama. Un nevienam pat neienāca prātā, ka meitēns, kurai arī bija problēmas ar balss saitēm, reiz kļūs par vienu no milzu valsts (atcerēsimies, ka tolaik PSRS tiešām bija lielākā valsts pasaulē) ievērojamākajām kultūras personībām. Nevienam pat neienāca prātā, ka reiz viņa tiks saukta par neapdāvinātu skuķi, pašdarbnieci, huligāni, primadonnu un dzīvu leģendu.

Daudzi par viņu rakstījušie žurnālisti uzsver, ka Pugačova par slavenību nekļuva vienā acumirklī. Slavas iegūšana viņai prasīja smagu darbu — muzikālo izglītību un neskaitāmus koncertus lauku kultūras namos. Tikai pamazām viņa iekaroja klausītāju atzinību. Taču ar brīdi, kad Pugačova sāka skandēt jau iepriekš pieminēto dziesmiņu Arlekīno, sākās arī viņas ceļš uz slavu — viņa ieguva neierobežotu varu pār saviem klausītājiem, un viss, ko viņa darīja, tika uztverts kā kaut kas īpašs, turklāt neviens dziedātājs nespēja viņai līdzināties. Turklāt Pugačova atšķirībā, piemēram, no toreiz populārās ukraiņu dziedātājas Sofijas Rotaru atļāvās pārkāpt pieņemtās robežas un tradīcijas. Tas manāms viņas fenomenālajos albumos Dvēseles spogulis, Atnācu un runāju. Turklāt izrādījās, ka lielāko daļu dziesmu sarakstījusi dziedātāja pati. Iespējams, daudziem pārsteigums ir arī fakts, ka tik ļoti populārajā filmā Likteņa ironija jeb Vieglu garu! skan Allas Pugačovas sarakstītās un pašas iedziedātās dziesmas.

Kāda krievu žurnāliste raksta, ka viņai allaž šķitis smieklīgi, ka Madonna tiek dēvēta par pasaulē pazīstamāko dziedātāju. Viņasprāt, tam var piekrist, runājot par popkultūru. "Taču ar visu savu starptautisko popularitāti talanta ziņā Madonna ir tīrais bērns salīdzinājumā ar Pugačovu. Runa ir par ko citu — ka Madonna joprojām cenšas būt pirmā, jo ar katru jaunu albumu viņa mēģina izdomāt ko jaunu un nebijušu. Dažreiz šī iecere īstenojas, dažreiz — nē. Un tik un tā es uzskatu, ka Pugačova ir daudz pārāka!" žurnālistes viedoklis ir visnotaļ strikts un skaidrs. Madonna tikusi vien pie pāris Grammy balvām, savukārt Pugačovas kontā ir festivālā Zelta orfejs izcīnītā Grand Prix, balva Dzintara lakstīgala, kura pirms 30 gadiem saņemta Sopotas festivālā, kā arī daudzas citas prestižas prēmijas.

Divi liktenīgie vīrieši


Tikpat ievērības cienīga, cik viņas mākslinieciskā darbība, ir Allas Pugačovas attiecības ar nu jau bijušo vīru dziedātāju Filipu Kirkorovu. Kā pērn rakstīja interneta portāls Apollo, apkopojot ārzemju preses materiālus — ieturot sev raksturīgo stilu, Krievijas estrādes primadonna Alla Pugačova turpina noturēt publikas interesi, inscenējot dažādas sensācijas un skandālus. "Piedaloties kāda TV koncertuzveduma ierakstā šā gada sākumā, klātesošie kļuva liecinieki tam, ka Pugačova un Kirkorovs ir ne tikai salīguši mieru, bet arī aktīvi mēģina popularizēt savas "no pelniem atdzimušās" attiecības." Izrādās, žurnālisti pamanījuši, ka Pugačova un Kirkorovs pēc kopā nodziedātām pāris dziesmām, devušies uz restorānu, lai nosvinētu faktu, ka Kirkorovam piešķirts Ingušijas tautas mākslinieka nosaukums.

Tiesa, nedrīkst aizmirst, ka Kirkorovs ar saviem ekscentriskajiem un ambiciozajiem projektiem Pugačovu gandrīz izputināja — viņa iestudētais mūzikls Čikāga, kura uzvešanai tika iztērēti gandrīz divi miljoni ASV dolāru, vienkārši izgāzās. Pēc šķiršanās abu materiālais stāvoklis gan esot krietni uzlabojies — Pugačova atzinusi, ka no honorāriem (pirms pāris gadiem tie bija 2,7 miljoni dolāru) labu tiesu noliekot nebaltai dienai. Arī Kirkorovs krājot naudu vecumdienām.

Un, protams, nepamanīts nav palicis dziedātājas romāns ar Maksimu Galkinu — tiek mēļots, ka abi precēšoties. Lai nu būtu kā būdams ar laulībām, Maksims un Alla kopā tiek manīti visprestižākajos pasākumos. Viņi kopā dodas atpūsties. Pērn Vakara Ziņas rakstīja, ka Krievijas popmūzikas primadonna kopā ar Galkinu bija devusies uz Kannām, lai kopā nosvinētu dziedātājas 58.dzimšanas dienu dārgajā un greznajā krievu miljonāra Romāna Abramoviča viesnīcā Hotel du Cap Eden Roc.

Un kur nu vēl fakts, ka slavenais parodists savu draudzeni apdrošinājis par pusmiljonu ASV dolāru. Tiesa, primadonna pie šīs naudas tiks tikai tad, ja nokļūs avārijā, sēžot Galkinam piederošajā jaunajā bentlijā... Taču jācer, ka ekstravagantā dziedātāja, kura allaž izcēlusies ar savu ģērbšanās stilu (beidzamajā laikā parasti tās ir kleitas, kas gan būtu dēvējamas par paltrakiem, un balti, gari zābaki) un kura kategoriski atteikusies no plastiskajām operācijām, vēl ilgi būs dēvējama par dzīvo leģendu, priecējot mūs ar savām izdarībām, balsi un to, ka neņem galvā itin nevienu un neko.

***

Allas Pugačovas biogrāfija


Dzimusi 1949.gada 15.aprīlī.

1964. — pabeigusi Maskavas 496.vidusskolu un 31.mūzikas skolu. Iestājusies Maskavas Valsts mūzikas skolā kordiriģentu nodaļā.

1971. — meitas Kristīnes Orbakaites dzimšana

1974. — V Vissavienības estrādes mākslinieku konkursā ieguva 3.vietu. Iepazinās ar komponistiem Raimondu Paulu un satīriķi Genādiju Hazanovu.

1979. — pirmizrāde filmai Sieviete, kura dzied. PSRS to noskatījās 55 miljoni skatītāju.

1991. — kļūst par vecmāmiņu un PSRS tautas mākslinieci. Šis tituls viņai tiek piešķirts dienu pirms PSRS sabrukšanas.

1992. — tiek izveidota firma Alla, kas laiž pārdošanā smaržas Alla.

1993. — nāk klajā žurnāla Alla pirmais numurs.

1994. — apprecas ar Filipu Kirkorovu.

1995. — Krievijas Valsts prēmija par panākumiem estrādes mākslā.

1997. — pārdošanā apavu kolekcija Alla Pugachova.

1999. — piešķirts II pakāpes ordenis Par nopelniem tēvijas labā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja