Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Viņi atgriežas!

Jauna tendence — atkal apvienojas jau izjukušas grupas

Nedaudz skumstat, ka tā grupa, ko mīlējāt 90.gados, vairs neeksistē? Jūsu nostaļģijai nav pamata! Viņi atgriezīsies! — tā secinājuši mūzikas eksperti. Šīs vasaras koncertu kalendārā ierakstītas vairākas turnejas, kurās dodas atkal apvienojušās grupas. Pazīstamākās ir Stone Temple Pilots (pajuka 2003.gadā) un New Kids On The Block (šķīrās 1994.gadā), taču uz skatuves kopā atkal būs arī B—52, Black Crowe, Motley Crue, Yes, un gan jau vēl kāds, par kura plāniem mēs pagaidām pat nenojaušam. Turklāt par savu atgriešanos uz skatuves paziņojusi arī rokenrola granddāma Tina Tērnere — tiesa gan, viņai ne ar vienu nebija jāizlīgst!

Mūziķu atkal kopā sanākšanas tendence bija manāma jau pagājušajā gadā, kad reveransu saviem faniem sniedza The Police, Led Zeppelin, Genesis un Van Halen.

Acīgi vērotāji pat pamanījuši: nav nemaz tik svarīgi, kā savulaik grupas dalībnieki šķīrās — ar labu prātu vai saķildojoties, jo negaidīta apņemšanās atkal apvienoties šo "augšāmcelšanās" brīnumu tikai vairo. "Ja varat paziņot, ka šī ir kāda īpaša atkalapvienošanās, tad tas piedod papildu unikalitāti," kanālam CNN atzinis žurnāla Rolling Stone galvenais redaktors Maikls Endelmans. "Daži, to dzirdot, būs sajūsmā, bet citi pie sevis novilks — šī grupa taču devās tūrē pagājušajā vasarā…". Atkalapvienošanās tendenci var skaidrot gan ar dzīšanos pēc naudas, gan ar nostaļģiju pēc pagājušajiem laikiem, savu versiju piedāvā Endelmans.

Ne visas atgriešanās tūres ir vienādas, piekrīt The Hollywood Reporter mūzikas ziņu redaktors Ēriks Pedersens — dažas no tām tik tiešām ir veltītas faniem, citas notiek pašu mūziķu prieka dēļ, vēl dažas izveido vienīgi peļņas gūšanai. "Stone Temple Pilots kopā sanākšanu var skaidrot ar visām trim vēlmēm. Tā kā viņu dziesmas joprojām skan daudzās radiostacijās, grupa ir ieguvusi jaunu fanu paaudzi, kas pazīst viņu hitus, taču nekad nav redzējuši spēlējam savus elkus uz skatuves," saka Pedersens.

"Viņu izjukšana bija gluži kā izrāde, kā rokenrola ziepju opera. Tas palīdzēja noturēt publikas interesi," kolēģim piebalso Endelmans (grupas dalībnieki medijos neskopojās ar viens otram veltītām indīgām frāzēm), un ciniski piebilst: "Tā kā kvartetam beidzās nauda, grupas līderis Skots Veilans ātri sasauca preses konferenci, lai paziņotu par vasaras turneju." Stone Temple Pilots pirmais atgriešanās koncerts notiks šosvētdien Kolumbusā Ohaio štatā.

Tikmēr New Kids On The Block atkalkāpšana uz skatuves daudziem lika raustīt plecus neizpratnē: "Tas ir samērā dīvaini, jo viņi taču vairs nav bērni," noteicis Pedersens. Grupa deviņdesmito gadu beigās pārdeva miljoniem albumu un spēlēja spiedzošu tīņu pārpildītos stadionos. Pēc izjukšanas četri no pieciem dancojošajiem puišiem palika šovbiznesā, kamēr piektais nolēma naudu pelnīt nekustamo īpašumu biznesam. Pēdējo gadu laikā dziedātāji bieži vien ieminējušies par iespēju sanākt kopā prožektoru gaismā, un nu tas ir noticis — kā viņi apgalvojuši, šis esot īstais laiks.

New Kids On The Block arī gatavojas izdot jaunu albumu, tas varētu iznākt vasaras beigās. "Jauna mūzika ir pats nepieciešamākais, ja grupa apvienojas, — tas demonstrē faniem, ka grupa turnejā nedodas tikai naudas dēļ," uzskata Endelmans. Tas ir īpaši svarīgi grupām ar stāžu, protams, ja vien viņi nevēlas radīt iespaidu, ka spēlē paši savas kaverversijas.

Izdod jaunus ierakstus patreizējās mūzikas industrijas krīzes apstākļos gan neesot prāta darbs. "Ja grupa apvienojas finansiālu iemeslu dēļ, tad vienīgais veids, kā nopelnīt, ir došanās koncertturnejā. Bet, protams, jauns albums to visu tikai uzspodrinās", spriež Endelmans. Un grupas, šķiet, zina šo shēmu — Stone Temple Pilots paziņojuši, ka jauno muzikālo materiālu ierakstīšot pēc koncertturnejas, B—52 un Black Crowes jau izdevuši jaunos albumus, Motley Crue jaunais albums dienasgaismu ieraudzīs 17.jūnijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja