Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Vinila plates otrā pusē – hiti un dueti

Grupa Otra puse dodas 25 gadu jubilejas koncertturnejā.

Kas vairāk – 25 gadi vai ceturtdaļgadsimts? Dziedātājs Normunds Pauniņš smejas: "Rēķini, kā gribi, bet tas ir daudz." Pirms 25 gadiem, kad Jūrmalā vēl notika Vissavienības jauno solistu konkurss Jūrmala, uz to bija izsludināta pieteikšanās, un, lai konkursā piedalītos, bija jābūt ierakstītai dziesmai. "Biju dzirdējis, ka [Aigars] Grāvers jaunos censoņus uzklausa un, ja redz jēgu, savā studijā ieraksta. Gāju pa taisno pie viņa. Es strādāju Valsts akadēmiskajā korī Latvija, mācījos Mediņos," atceras Normunds Pauniņš. Togad Jumprava bija beigusi pastāvēt, bet Aigars Grāvers un Aigars Krēsla bija gatavi muzicēt. "Pagadījos redzeslokā," smejas Normunds. "1992. gada augustā Grāvers piezvanīja man uz filharmonijas kojām, kur tajā laikā dzīvoju, un teica: "Čau, vecais!" Tālāk gāja strauji," mūziķis atceras grupas Otra puse aizsākumus. Normundam parādīja melodiju un iedeva tekstu – pirmā dziesma bija Pēc lietus. Grupā iesaistījās arī Ivars Makstnieks. Jau oktobrī Otra puse devās pirmajā lielajā koncertturnejā. 

Ar koncertturneju grupa arī sākusi atzīmēt savu 25 gadu jubileju. Pirmais koncerts jau noticis Jaunmoku pilī, tuvākie – šovakar, 10. martā, Olainē un 11. martā Siguldas Baltajā flīģelī, pēc tam grupa līdz pat aprīļa beigām uzstāsies Aizputē, Ķekavā, Alūksnē, Mārupē, Kuldīgā, Krustpilī, Rūjienā, Ugālē, Kandavā, Mazmežotnes muižā, Mālpilī.

"Maldās tie, kas domā, ka nosaukums Otra puse būtu saistībā ar meitenēm kā otrajām pusītēm. Nosaukumu izdomāja Aigars Krēsla, un tas nozīmē, ka vinila platei apgriež otru pusi. Nu, tā tēlaini – Jumprava beigusies, un liekam platei otru pusi, N. Pauniņš skaidro. Bet bez meitenēm tomēr neiztikt. Pa šiem gadiem grupai tapušas lieliskas dueta dziesmas. Jubilejas tūres koncertos kopā ar N. Pauniņu tās izpildīs Dināra Rudāne, Aija Andrejeva, Antra Stafecka. Dziedātājiem uz skatuves pievienosies Ivars Makstnieks (taustiņi), Jānis Čubars (ģitāra), Mārtiņš Burkevics (basģitāra) un Mārtiņš Linde (sitamie instrumenti). Koncertos skanēs Otras puses populārākie hiti: Vēstules, Ieskaties, Nakts vai rīts, Dievs dod, Pēc lietus, Uzzīmē mani, Kopā, Kā nav, tā nav, Balāde par trīs saucieniem, Es Tev, Ave Pali u. c.

"Pirmatskaņojumu nebūs, bet tiks celtas saulītē senākas dziesmas, kas daudziem klausītājiem būs kā jaunas. Mums pašiem ir izaicinājums paņemt kādu dziesmu, kas dziedāta vēl pagājušajā gadsimtā," saka Normunds Pauniņš un palepojas, ka starp grupas lielākajiem panākumiem jāmin divas Latvijas Mūzikas ierakstu gada balvas Zelta mikrofons par labāko popmūzikas albumu – 2009. gadā par albumu Nakts vai rīts un 2013. gadā par Uzzīmē mani. Kopā ar Aiju Andrejevu iedziedātā dziesma Ave Pali 2011. gadā izcīnīja 1. vietu Muzikālajā bankā. Arī jaunākais hits Es Tev duetā ar Antru Stafecku iekļuvis Muzikālās bankas vērtīgāko dziesmu vidū. 

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Skandāli un brīnumi

16. maijā, kad iznāks šis KDi numurs, 77. Kannu kinofestivāls jau būs atklāts un uz Festivāla pils Limjēru zāles skatuves jau būs kāpusi festivāla goda viešņa amerikāņu aktrise Merila Strīpa

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja