Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Visā Latvijā izskanēs Andreja Osokina jaunā Robertam Šūmanim veltītā koncertprogramma

Sestdien, 2. martā, Siguldas koncertzālē Baltais flīģelis pianists Andrejs Osokins atklās Latvijas koncerttūri savai jaunajai programmai Mīlestības vēstules Klārai, kas veltīta izcilajam romantisma laika komponistam Robertam Šūmanim, informēja koncertprogrammas rīkotāji.

Šī programma būs kā mīlestības duets starp Robertu un Klāru Šūmaņiem, kas skatītājiem tiks atklāts ar emocionāli spilgtiem skaņdarbiem un aizraujošiem stāstiem gan par viņu dzīvēm, gan radīto mūziku. Virtuozi krāšņā, ģimenes un mīlestības tēmai veltītā programma pēc pirmatskaņojuma Siguldā izskanēs arī Koknesē, Alūksnē, Limbažos, Veselavā, Rīgā un citviet.

Pianists Andrejs Osokins stāsta: “Šūmaņa mūzika man ir īpaši tuva, jo tā ir emocionāli ļoti dāsna – piepildīta ar smalkiem dvēseles pārdzīvojumiem, skaistām melodijām un bagātīgiem kontrastiem. Šajā programmā satiksies divi radoši dižgari – ne tikai Šūmanis, bet arī viņa sieva Klāra – izcila komponiste un virtuoza pianiste. Šūmaņa mūzika, ko viņš veltīja Klārai, ir viena no kvēlākajām un dvēseliskākajām romantiskās klaviermūzikas lappusēm. Ar mūziku un stāstiem klausītājiem atklāšu viņu dzīves, talanta uzplaukumu, mīlestību un ģimeniskumu, kas izpaudīsies gan smalkā lirismā, gan bērniem veltītajos skaņdarbos. Viņu radītā mūzika savīsies kā mīlestības vēstules – brīžiem kaislīgi, brīžiem ar maigu pieskārienu, citkārt ar skumjām, asarām un prieku atklājot abu komponistu mīlas stāstu.”

Šūmanis tiek uzskatīts par vienu no noslēpumainākajiem romantisma laika komponistiem, kurš pirmais sāka radīt mūziku kā savas dvēseles dienasgrāmatu. Tajā ir unikāls naivuma, trausluma, brāzmainas enerģijas un augstsirdības savienojums, kam vienlaikus piemīt ārkārtīgi liels emocionāls siltums un empātija. Turklāt Šūmanis bija izcils nevainojamu melodiju izgudrotājs, kas spilgti atklāsies koncertā. Koncertprogrammā iekļauti pasaulē plaši zināmi Šūmaņa skaņdarbi: Fantāzija, Bērnu ainas, Trīs romances op. 28, Träumerei (Sapņojums) un daudzi citi. Tos komponists radīja kā mīlestības vēstules Klārai Vīkai laikā, kad abiem tika liegts precēties un viņi bija spiesti dzīvot šķirti. Klāras skaņdarbi izskanēs kā maigas un gudras atbildes uz mīļotā vēstulēm.

Koncertā tiks atskaņots arī Roberta Šūmaņa skaņdarbs Veltījums – mīlas dziesma op. 25, kuru komponists uzdāvināja savai mīļotajai kāzu priekšvakarā. 

Biļetes var iegādāties uz šādiem programmas Andrejs Osokins Robertam Šūmanim. Mīlestības vēstules Klārai koncertiem:

  • Siguldas koncertzālē Baltais flīģelis 2. martā plkst. 19.00 (koncerts izpārdots);
  • Kokneses kultūras namā 15. martā plkst. 19.00;
  • Alūksnes kultūras centrā 20. aprīlī plkst. 18.00;
  • Limbažu kultūras namā 17. maijā plkst. 19.00;
  • Veselavas muižā 31. maijā plkst. 19.00;
  • Kultūras pilī Ziemeļblāzma Vecmīlgrāvī 4. oktobrī plkst. 19.00.

Biļetes pieejamas visās Biļešu paradīzes kasēs un internetā www.bilesuparadize.lv. Rudenī šīs programmas koncerti izskanēs arī Līgatnē, Valmierā, Ķekavā, Mālpilī un citviet.

 

 

Plašāka informācija par gaidāmajiem notikumiem pieejama mājaslapā www.andrejsosokins.com.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja