Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Vokālā grupa "Chanticleer" no ASV koncertēs Cēsīs un Rīgā

Pieckārtējie Grammy balvas laureāti, vokālā grupa “Chanticleer” no ASV savas starptautiskās turnejas laikā viesosies ar diviem koncertiem Latvijā, atskaņojot savu jauno programmu “In Time Of” (“Laikā kad…”), kurā iekļauta mūzika no Renesanses līdz spiričueliem un džezam. Slavenais ansamblis vispirms uzstāsies Cēsīs, 2.

pamatskolā  7.februārī plkst.17, savukārt 8.februārī plkst.20 sniegs koncertu Rīgā, Latvijas Nacionālajā operā, informēja Hermaņa Brauna fonda vadītāja Inna Davidova. Grupa “Chanticleer”Latvijā viesosies jau trešo reizi: pirmoreiz viņi šeit muzicēja Hermaņa Brauna fonda desmitās jubilejas koncertā Rīgā, savukārt 2008.gadā uzstājās festivālā “Summertime -  Aicina Inese Galante” Dzintaru koncertzālē, savaldzinot ne tikai ar vokālo meistarību, bet arī muzikālā vēstījuma emocionālo patiesumu un skatuves snieguma šarmu. Programmai “In Time Of…», kas skanēs Cēsīs un Rīgā, no ansambļa milzīgā repertuāra ir izraudzītas mīlas un zaudējumu, kara un miera dziesmas.  

Grupu “Chanticleer”, kurā dzied 12 vīri, žurnāls “New Yorker”  nosaucis par Amerikas iemīļotāko vokālo ansambli un vīru koru karali. Savukārt “Los Angeles Times” to cildina par dziedājuma krāšņo pilnību. 2008. gadā “Chanticleer” atzīts par Gada ansambli, šosezon tas sniedz ap 100  koncertu 12 ASV štatos un 12 citās pasaules valstīs.
Visā pasaulē atzītajā vokālajā orķestrī ir divpadsmit vīriešu balsis – sākot ar kontrtenoru un beidzot ar basu. Savu nosaukumu “Chanticleer” ansamblis izvēlējies par godu Džefrija Čosera “Kenterberijas stāstu” varonim – gailim ar skanīgo balsi. Vokālā grupa, kuru 1978.gadā Sanfrancisko sapulcēja tenors Luiss Boto, savu labo slavu iemantoja, pateicoties Renesanses laikmeta un džeza mūzikas, kā arī sakrālo un mūsdienu skaņdarbu dzīvīgām un spilgtām interpretācijām. Jau vairāk nekā 70 mūsdienu komponistu rakstījuši speciāli šim ansamblim. Eiropā "Chanticleer" uzstājas ievērojamākajās koncertzālēs: Amsterdamas “Concertgebouw”, Vīnes “Musikverein” un Prāgas “Rudolfinum”. Šosezon tas debitējis Īrijā un Ķīnā, kur atgriezīsies arī nākamgad dziedāt Pasaules izstādē “Expo 2010” Šanhajā. Ansamblis arī aktīvi izvērš muzikālās izglītības programmu, par viņu pedagoģisko darbu 2008.gadā uzņemta dokumentālā filma “The Singing Life”. Dziedātāji sniedz meistarklases gan ārzemēs, gan ASV un rīko jauniešu koru festivālu "Chanticleer".


Kopš 1994.gada grupa “Chanticleer” veic ierakstus vienīgi skaņu ierakstu firmā “Warner Classics”. Albums “Colors of Love” 2000.gadā tika apbalvots ar “Grammy” balvu, bet 2002. gadā ansamblim tā tika piešķirta vēlreiz un pat divkārša – par Džona Tavenera “Lamentations and Praises” pasaules pirmatskaņojuma ierakstu. Īpaši populārs ir DVD iemūžinātais “Chanticleer” 2002.gada Ziemassvētku koncerts Ņujorkas “Metropolitan” muzejā. Bet grupas Ziemassvētku dziesmu izlase «Let it Snow» (2007) 12 nedēļas noturējās «BillBoard» pieprasītāko albumu tabulā. Pagājušajā gadā klajā nākuši divi albumi: «Fireside Christmas with Chanticleer» un «Best of Chanticleer» – grupas labāko ierakstu kolekcija, kas papildināta ar jauniem ieskaņojumiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja