Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +6 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Zināma visa Positivus I love you skatuves programma

Jau iepriekš izsludinātajiem I Love You skatuves māksliniekiem pievienojas seši atraktīvi muzikālie projekti - elektroniķi no Itālijas JoyCut, igauņu grupas _Ewert and The Two Dragons _dalībnieka soloprojekts Erki Pärnoja : Himmelbjerget, lietuvieši The Roop, kā arī latviešu mūziķi Kaspars Bedrītis, Kasetes un Židrūns, līdz ar to šīs skatuves programma ir zināma pilnībā, informēja festivāla pārstāvji.

Pirms vairākiem gadiem tieši Positivus festivālā uz I Love You skatuves plašu publikas uzmanību izpelnījās viena no tagad jau zināmākajām igauņu grupām Ewert and The Two Dragons. Šovasar festivāla apmeklētāju uzmanībai tiek piedāvāts šīs grupas dziesmu autora un ģitārista Erki Pārnoja blakus projekts, kas izveidots sadarbībā ar skandināvu bundzinieku Ulriku Ordingu un producentu, taustiņinstrumentālistu Filipu Leimanu. 

2015. gada nogalē viņi izdeva EP Himmelbjerget, ko paši raksturo kā "mūziku neeksistējošai filmai" vai "vesternu mūzika skandināvu noskaņās". Igaunijā šī projekta koncerti lielākoties bijuši izpārdoti, un valsts lielākais nedēļas izdevums Eesti Ekspress grupas mūziku raksturojis kā "ne no mūsu laika, bet arī ne no nākotnes vai pagātnes. Drīzāk no paralēlas laika joslas, kas ir tīrāka, pilnīgāka, saprātīgāka, jēgpilnāka un iedvesmojošāka, salīdzinot ar laiku, kurā dzīvojam..."

Elektroniskās un dark-wave mūzikas projekts JoyCut ir spēlējuši kopā ar tādām grupām kā Arcade Fire, Editors un Modest Mouse, un iekarojis klausītāju sirdis ne tikai Eiropā, bet arī ASV. Spēlējuši neskaitāmos nozīmīgos festivālos, to skaitā Eurosonic, Europavox un daudzos citos, mūziķi šovasar uzstāsies arī Positivus. "Mūzika, kuras nekad nebūs pietiekami," (Acoustic Music, ASV), "skaņa kā no nākotnes, kur roboti un cilvēki dalās dabīgās maltītēs un cerību sajūtās" (MTV Iggy, ASV), kā arī citi slavinoši vārdi pavada JoyCut, lai arī kurā valstī viņi uzstātos. 

Lietuvieši The Roop piedāvā poproku ar pavisam svaigu skanējumu, kas turklāt ir noslīpēts pamatīgā darbā – debijas albums tika ierakstīts četrus garus gadus, meklējot īsto skaņu. Visi grupas mūziķi iepriekš darbojušies citos muzikālos projektos, vokālists Vaidotas Valiukevicius ir arī pazīstams TV raidījumu vadītājs un aktieris. The Roop par savu misiju uzskata raisīt diskusiju par sociāliem jautājumiem, līdz ar to mūzika, ko viņi rada, ir ar savu skaidru un nepārprotamu vēstījumu. 

2016. gadā Positivus festivāla galvenie mākslinieki būs britu popmūziķe Elija Goldinga, pankroka leģenda Igijs Pops un elektroniski sapņainā franču grupa M83. Uzstāsies arī tādi mākslinieki kā Years & Years, Hot Chip, Air, John Newman, Grimes, Charles Bradley, Richard Hawley, Mercury Rev, Wolf Alice, Oh Wonder un daudzi citi.

Festivāla biļetes nopērkamas www.positivusfestival.com, Biļešu Serviss kasēs un Nordea bankomātos.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Muzejs Rīgas Jūgendstila centrs svin 15 gadu jubileju

Aprīlī muzejs Rīgas Jūgendstila centrs svin piecpadsmit gadu jubileju. Tā darbības laikā izveidots plašs un daudzveidīgs krājums, pulcēts liels apmeklētāju skaits un veidotas neskaitāmas i...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja