Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Žonglēs starp žanriem un idejām. Jaunās mūzikas festivāls Arēna no 22. līdz 29. oktobrim

Šogad īpašu akcentu liekot uz starpžanru telpas radošo izpēti, Jaunās mūzikas festivāls Arēna no 22. līdz 29. oktobrim aicina piedzīvot laikmetīgās skaņumākslas sazobi ar multimediju pasauli, horeogrāfiju, vizuālo mākslu, pagātnes mantojumu un jaunajām tehnoloģijām, iedvesmojoties gan pārlaicīgās idejās, gan visikdienišķāko sadzīves priekšmetu radītajās skaņās.

Līdztekus Rīgas Reformātu baznīcai un Rīgas Latviešu biedrībai (RLB) tiekam gaidīti arī Vagonu zālē, kafejnīcā Nurme, Stacijas laukumā un Kultūras pilī Ziemeļblāzma. Arēnas Istabā (galerijā Istaba) no 23. līdz 27. oktobrim laikmetīgajai mākslai veltītas lekcijas, improvizāciju sesijas un sarunas ar māksliniekiem sagādājis producents Miks Magone.

Festivālu atklās Smalkie dialogi Reformātu baznīcā svētdien, 22. oktobrī, plkst. 19.00. Atklāšanā brāļi Novicki, pianists un sitaminstrumentālists, Nowicki/Nowicki Duo līdzās šeit nedzirdētai poļu un vācu mūzikai pirmatskaņos taivāniešu izcelsmes komponistes Čihčunas Čisunas Lī jaundarbu, bet mūsu klavesīniste Ieva Saliete, multiinstrumentāliste Ieva Nīmane un baroka čelliste Ilze Grudule izpildīs Uģa Prauliņa, igaunietes Mirjamas Tallijas, Jēkaba Nīmaņa, Annas Veismanes, Matīsa Čudara un Madaras Pētersones darbus. Turpat 23. oktobrī muzicēs starptautiskais Nīderlandes pianista un komponista Keno Harīhauzena kvartets, kurā viņš spēlē kopā ar saksofonistu Kārli Auziņu, čellisti Maju Frīdmani un kontrabasistu Andri Mainigu.

Parīzes Pikaso muzeja pasūtīto laikmetīgā flamenko izrādi Aiz paradīzes dārza 24. oktobrī Kultūras pilī Ziemeļblāzma piedāvā spāņu dejotājs un horeogrāfs Andress Marins. Jaunās dziedātājas Katrīnas Paulas Felsbergas un pianistes Agneses Egliņas Nakts dziesmas RLB Zelta zālē 25. oktobrī sola Džordža Krama ciklu Parādības, Kristapa Pētersona, Andra Dzenīša un topošo komponistu opusus.

"Mēs vēl nezinām visu, ko mākam, kamēr to neesam pamēģinājuši," saka komponiste Evija Skuķe, kura ar sadzīves priekšmetiem audiovizuālā performancē Māki tā? 26. oktobrī uzrunās garāmgājējus Stacijas laukumā. Savukārt Armanda Skuķa interaktīvā elektroakustiskā opusa Kļūdas paziņojums pirmatskaņojums Nurmes kafejnīcā (Vagonu ielā 21) kuplinās 28. oktobra vakaru (A)simetrija Vagonu koncertzālē, kur slavenais franču Ensemble 0 iepazīstinās ar Ņujorkas multimākslinieka Tristana Periša matemātikas, fizikas un kodēšanas iedvesmoto opusu Open Symmetry trim vibrofoniem un elektronikai. Festivālu noslēgs Kaspara Lielgalvja veidotais Melnais caurums Arēnā – muzikālu pārsteigumu svinēšana naktī no 28. uz 29. oktobri Nurmes kafejnīcā.

Sīkāk – www.arenafest.lv.
Biļetes – Biļešu paradīzē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja