Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

Lanas del Rejas koncerta recenzija. Šarmants apjukums ziediem matos

Pašlaik dziedātāja Lana del Reja ir popularitātes virsotnē.

Uz to netieši norāda arī režisora Beza Lurmena mūziķu izvēle savam jaunajam grāvējam Lielais Getsbijs, kuram viņš pats kopā ar Lanu sarakstījis ievaddziesmu Young And Beautiful. Nepārprotama ir viņas slava un kulta statuss arī Latvijā - Arēna Rīga koncertā 14. jūnijā bija pārpildīta. Publikas pamatdaļa ir jaunas meitenes, un atlikušo daļu aizpilda viņu pavadoņi - draugi, vecāki vai tie, kurus gluži vienkārši interesē, ar ko tāda Lana del Reja ir kļuvusi tik īpaša un vai patiešām šī neapšaubāmi talantīgā dziesmu autore un izpildītāja dzīvajā ir tik slikta, kā redzēts video. Iesildītāja - dziedātāja Īrisa no Igaunijas - ir lieliska izvēle: maza meitene ar vēl bērnišķīgāku balstiņu nekā Džoanai Ņūsomai, tikai ar klavierēm arfas vietā noteikti iedarbojas uz to pašu auditoriju, kuras sirdis kā ieplīsušu pistācijas riekstiņu čaumalas lauž Lana.

Dzied tīri pieklājīgi

Priekškaram krītot, atklājas koncerta scenogrāfija Lielā Getsbija stilā - filma tieši šobrīd ir aktuāla, tā izceļ Lanu vēl vairāk nekā līdz šim, un arī Lana atgādina, ka jāaiziet noskatīties filmu. Koncerts sākas ar dziesmu Cola no īsā albuma Paradise, kas kļuvusi pat nedaudz skandaloza, jo tajā skan vārdi: "My pussy taste's like Pepsi Cola." Tā neapšaubāmi ir reklāma, bet vai Pepsi to ir pasūtījis? Tas ir kas vairāk nekā Marlboro Lights cigarešu paciņa uz galda līdzās Nikam Keivam kādā reklāmas foto. Dzied Lana tīri pieklājīgi - protams, ne tik perfekti kā studijā pulētajos ierakstos, bet daudz labāk nekā sliktākajos koncertu video. Vienkāršā baltā, garā kleitā tērptā dziedātāja ar ziediem matos joprojām izskatās šarmanti apjukusi, ka ir tik liela zvaigzne, - viņa aptuveni ceturtdaļu koncerta nebeidz sajūsmināties, cik ļoti cilvēki viņu mīl, iet gar pirmajām rindām, sarokojas, saskatās, saskūpstās ar faniem, fotografējas ar viņiem kopā, un ekrānos var vērot, ka dažā sejā ir svētlaime vai lepnums, dažā izmisums līdz asarām, ka Lana nav apskāvusi tieši viņu, kaut tas taču ir bijis tik tuvu.

Agrīnās dziesmas - rezervē

Koncertā kopā ar meiteņu stīgu kvartetu, bundzinieku, pianistu, ģitāristu un atraktīvu maza auguma melno multiinstrumentālistu, kurš spēlē basģitāru, kontrabasu, sintezatoru, piedzied un vienīgais šajā koncertā kaut nedaudz pilda arī dejotāja funkcijas, Lana dzied abu pagājušā gada albumu Born to Die un Paradise dziesmas, jau minēto Getsbija gabalu un arī jaunāko singlu Burning Desire. Vienā no fanu "apciemojuma" reizēm viņa dzied arī Boba Dilana Knocking On Heaven's Door, bet drīzāk Guns N' Roses, nevis autora versijā.

Diemžēl koncertā, kā jau varēja prognozēt, neskanēja neviena no Lanas agrīnajām dziesmām, kas ir lieliskas un daudz plašākā griezumā ļautu iepazīt dziedātājas un autores talantu, bet tās viņu nepadarīja par zvaigzni. Varbūt tās tiek turētas rezervē brīdim, kad Born to Die iesāktais kulta dziedātājas lidojums sāks zaudēt savu augstumu? Pagaidām dziesmas Lolita, Kinda outta Luck, Driving In Cars With Boys, Kill Kill atrodamas tikai YouTube kopā ar Lanas pašas veidotajiem klipiem.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja