Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 5. oktobris
Amālija, Amēlija

Aktieri, lelles un Hercbergas mantojums. Leļļu teātris Leģendārajā izrādē pievērsīsies pats sev

Šodien, 2. oktobrī, Latvijas Leļļu teātrī pirmizrāde gaidāma iestudējumam pieaugušajiem Leģendārā izrāde. Tas tapis par godu Latvijas Leļļu teātra 80. dzimšanas dienai un veidots kā cieņas apliecinājums citam leģendāram iestudējumam – 1967. gada izrādei Interlellis-67 –, kas sasniedza izcilus panākumus, un tā režisorei un Leļļu teātra leģendai Tīnai Hercbergai

"Izrāde ir par aktieri leļļu teātrī, par aktiera darbu leļļu teātrī, par Tīnu Hercbergu un viņas milzīgo ieguldījumu. Mēs šo ieguldīto darbu pētām, vērtējam, skatāmies un redzam, cik lielu pēctecību viņa ir atstājusi," raksturo viens no izrādes režisoriem Edgars Kaufelds, kas pie šī muzikāli izklaidējošā stāsta strādājis kopā ar režisori Viju Blūzmu. Dramaturģe Ance Muižniece, izzinot Latvijas Leļļu teātra vēsturi un Hercbergas radošo mantojumu, ir radījusi vēstījumu, kas ne tikai atklās teātra vēsturi, bet arī iedziļināsies leļļu pasaules būtībā un šī teātra aktieru darba specifikā.

Savā jubilejas sezonā Leļļu teātris apņēmies nodarboties ar pašanalīzi un meklēt atbildes uz eksistenciāliem leļļu pasaules jautājumiem. Kāds bija Interleļļa-67 panākumu noslēpums, un kas bija ekstravagantā izrādes režisore Tīna Hercberga, kura leļļu teātra aprindās ir zināma kā nepārspēta leģenda, bet ārpus šī teātra komūnas viņas vārds izskan daudz klusāk un retāk nekā, piemēram, Smiļģa, Jaunušana vai Krodera?

Izrādes Interlellis-67 muzikālo šarmu neaizmirstamu padarīja Maestro Raimonds Pauls, šodien par iestudējuma Leģendārā izrāde muzikālo noformējumu parūpējies Juris Vaivods, kurš jau zināmajām melodijām piešķīris jaunu skanējumu. Izrādes lelles, kostīmus un scenogrāfiju veidojusi māksliniece Pamela Butāne, leļļu radīšanai izmantojot mākslinieka Pāvila Šenhofa atstāto mantojumu. Izrādes gaismu māksliniece ir Luīze Annija Rumpe. Lomās iejutīsies divu paaudžu aktieri, dodot vietu asprātīgai diskusijai par to, ar kādu redzējumu un cerībām teātrī ienāk jaunie leļļinieki pretstatā pieredzei, ko nesuši ilgstoši darba gadi profesijā. Iestudējumā piedalās gan Leļļu teātra pieredzējušākās aktrises Santa Didžus, Lilija Sūna un Dace Vītola, gan aktieri, kuri tikai pēdējās sezonās pievienojušies teātra štatam – Anna Klišāne, Agris Krapivņickis un Matīss Millers.

Svinot savu apaļo jubileju, Leļļu teātris šajās dienās arī organizē ievērojamu jomas profesionāļu meistarklases, divu dienu konferenci, viesizrādes. Tāpat līdz 12. novembrim teātrī apskatāma izstāde Pāvils Šenhofs. Dzīvie vaibsti, kas veltīta izcilā mākslinieka 100 gadu jubilejai, uzsverot Šenhofa unikālo spēju radīt lelles ar nepārprotamām emocijām.

Sīkāk – Lelluteatris.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja