Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Piektdiena, 21. jūnijs
Monvīds, Egita, Emīls

Alvja Hermaņa izrāde Kurlmēmo zeme piedalās starptautiskā teātra festivālā Polijā

4. jūnijā starptautiskajā teātra festivālā Kontakt Toruņā, Polijā tika izrādīta JRT izrāde Kurlmēmo zeme, kurā piedalās Čulpana Hamatova, Kristīne Krūze, Gundars Āboliņš un Toms Harjo. Viesizrādē bija klāt arī izrādes režisors Alvis Hermanis.

Pilnībā izpārdotā kultūras un kongresu centra Jordanki zālē izrāde tika uzņemta ar lielu skatītāju interesi. Pēc izrādes plaši apmeklēta bija režisora un aktieru tikšanas ar skatītājiem.

Festivāls Kontakt ir viens no nozīmīgākajiem teātru festivāliem Eiropā un notiek ik pēc diviem gadiem kopš 1991. gada, kad Toruņa kļuva par pirmo tikšanās vietu teātriem no Austrumeiropas un Rietumeiropas. Ik gadu festivālā piedalās vairāk nekā simts starptautisku teātra profesionāļu, kritiķu un mediju pārstāvju.

Jauno Rīgas teātri ar festivālu saista sena draudzība, un šī ir jau astotā reize, kad teātris viesojās Toruņā. Festivālā ir izrādītas Marķīze de Sada 1994. gadā, Kaija 1997. gadā, Mēnesis uz laukiem 2006. gadā, Latviešu stāsti un Soņa 2007. gadā, Klusuma skaņas 2008. gadā, Vectēvs un Zilākalna Marta 2010. gadā un Melnais piens 2012. gadā. Ir iegūtas arī vairākas balvas - izrāde Soņa tika atzīta par festivāla labāko izrādi, Gundars Āboliņš ieguva labākā aktiera balvu un Alvis Hermanis - labākā režisora balvu, izrāde Melnais piens saņēma preses balvu, Latviešu stāsti - balvu par oriģinalitāti, savukārt Zilākalna Marta un Vectēvs ieguva festivāla Grand Prix.

Informācija par festivālu - http://www.teatr.torun.pl

Jaunā Rīgas teātra viesizrādes ar izrādi Kurlmēmo zeme vasarā turpināsies - 3. augustā teātris piedalīsies starptautiskajā teātra festivālā Black and White Imatrā, Somijā.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja