Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Autora balvu 2015 saņems Krilovs, Nīmanis, Joņevs un Fišers

22. aprīlī Pasaules Grāmatu un autortiesību dienas priekšvakarā AKKA/LAA jau otro reizi četriem autoriem pasniegs ikgadējo Autora balvu, informēja AKKA/LAA pārstāve Ieva Kolmane.

Par Autora balvas 2015 laureātiem kļuvuši režisors Pēteris Krilovs – par dokumentālo filmu Uz spēles Latvija, komponists Jēkabs Nīmanis – par mūziku Latvijas Nacionālā teātra izrādei Raiņa sapņi (režisors Kirils Serebreņņikovs), rakstnieks Jānis Joņevs – par romānu Jelgava 94 (apgāds Mansards, 2013) un mākslinieks Miķelis Fišers – par izstādi Netaisnība Paula Stradiņa Medicīnas vēstures muzejā.

Šogad balvas tiks pasniegtas Autoru pusdienās restorānā Bibliotēka Nr.1. Laureāti saņems koktēlnieka Jāņa Straupes un metālmākslinieka Arvīda Endziņa metālā veidoto skulptūru – laivu vai augošu mēnesi, kurā sākas vai beidzas kāpnes. Autora pusdienu laikā ik laureāta bankas konts papildināsies arī ar 1111 eiro, kas paredzēti kā atbalsts jaunu darbu tapšanai.

Autora balvu piešķir biedrības AKKA/LAA pārstāvētam Latvijas autoram par vienu darbu, kas publiskots iepriekšējo divu gadu laikā, no marta līdz februārim (ieskaitot). Balva dibināta 2014. gadā ar mērķi uzturēt Latvijas kultūras radītāju savstarpējās koleģiālās solidaritātes garu, atzīmēt autoru izcilus sasniegumus, stiprināt intelektuālā darba veicēju pašapziņu un pievērst uzmanību autoru organizācijai, kas nodrošina autoru mantisko tiesību īstenošanu Latvijā. 

2014. gadā Autora balvu saņēma tulkotāja Maima Grīnberga, horeogrāfe Olga Žitluhina, scenogrāfs Andris Freibergs un komponists Vilnis Šmīdbergs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

VIDEO: Grupa Tumsa laiž klajā dziesmu Nemiera kaijas

Grupa Tumsa laiž klajā dziesmu Nemiera kaijas no rudenī gaidāmā studijas albuma, kas tās raibajā vēsturē būs jau septītais. Kompozīcijas autori ir grupas dibinātājs, kopš 1991. gada arī nemainīgs t...

Izdots rakstu krājums Dekoloniālās ekoloģijas

Latvijas Laikmetīgās mākslas centrs (LCCA) izdod rakstu krājumu Dekoloniālās ekoloģijas, kurā apkopoti mākslinieciski pētījumi par šodien kritiskiem ekoloģijas un sociālpolitisko pārmaiņu jautā...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja