Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Bijušais Dailes teātra direktors pārtiek no bezdarbnieka pabalsta

Bijušais Dailes teātra direktors Aivars Līnis, kurš darbu teātrī bija spiests pamest pēc Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) aizlieguma ieņemt šo amatu, patlaban pārtiek no bezdarbnieka pabalsta.

Kā stāstīja Līnis, viņš strādājis likumīgu darbu, maksājis nodokļus un šobrīd saņemot bezdarbnieka pabalstu, kas esot pietiekams neatliekamo vajadzību segšanai.

"Tomēr situācija kļūst kritiska, jo ik pēc trim mēnešiem bezdarbnieka pabalsta apjoms samazinās. Drīz būs pavisam nelāgi," teica Līnis.

Bijušais teātra direktors atzina, ka vienu brīdi darba meklējumos "palaidies slinkumā", jo vēl līdz vakardienai bija domājis, ka iegūs Siguldas kultūras nama vadītāja amatu. "Konkursa komisijai nekā neslēpu, cilvēki atzinīgi novērtēja manas zināšanas un pieredzi, tādēļ citu darbu aktīvi nemeklēju," skaidroja Līnis.

Līnis norādīja, ka, ņemot vērā viņa vecumu, specifisko izglītību un KNAB sākto izmeklēšanu, darbu atrast nebūšot viegli. "Bet tas būs jādara, nevar tā vienkārši nolaist rokas un nekā nedarīt," viņš piebilda.

Šī gada sākumā Siguldas novada pašvaldība bija izsludinājusi konkursu Siguldas pilsētas kultūras nama direktora amatam. Tika saņemti 46 iesniegumi, no kuriem īpaši izveidota komisija vairākās kārtās izvēlējās divus atbilstošākos kandidātus. Līņa kandidatūra bija visatbilstošākā jaunu kultūras ieceru radīšanā, tomēr Siguldas novada domes priekšsēdētājs Uģis Mitrevics nolēma, ka dome neskatīs jautājumu par Līņa iecelšanu amatā, "kamēr nav skaidrības par pretendenta iespējamiem pārkāpumiem, strādājot publiskajā sektorā līdz šim".

Līnis darbu Dailes teātrī bija spiests pamest pēc KNAB aizlieguma ieņemt šo amatu. Līni tur aizdomās par 21 000 latu izkrāpšanu no Eiropas Savienības (ES) līdzekļiem laikā, kad viņš bija Eiropas Komisijas (EK) delegācijas Latvijā administratīvais asistents. Līni Kultūras ministrija no teātra direktora amata atbrīvoja pērn 26.oktobrī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja