Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Dailes teātrī Dž.Dž.Džilindžers iestudē izrādi Būt Kejai Gondai

Dailes teātra Lielajā zālē 23. martā pirmizrādi piedzīvos režisora Dž.Dž.Džilindžers iestudējumsBūt Kejai Gondai, kas tapis pēc rakstnieces Ainas Rendas lugas Ideāls, informēja Dailes teātra sabiedrisko attiecību vadītāja Laura Leimane.

Keja Gonda ir galvenā kinostudijas zvaigzne, kuru kopš vakardienas neviens nav redzējis. Viņa ir visas pasaules sapnis. Viņu dievina miljoni. Keja Gonda ir gandrīz reliģija. Viņa zina kādu lielu noslēpumu, ko pārējā cilvēce ir aizmirsusi.

Visi sapņo par ideālu pasauli un ideāliem cilvēkiem. Kas notiks, ja pēkšņi satiecies ar savu ideālu aci pret aci? Izrādās, ka ideāli atšķiras no reālās dzīves, tos nav iespējams sasniegt, tiem nav iespējams sekot. Un cena par saviem ideāliem ir pārāk augsta. Bet cilvēki tāpat turpina bezcerīgi meklēt un cerēt, un gaidīt to, kas viņus darīs laimīgus.

Luga ar oriģinālo nosaukumu Ideāls sarakstīta 20.gadsimta 30.gados un nekad nav tikusi publicēta vai uzvesta Ainas Rendas dzīves laikā.

Izrādē Kejas Gondas lomu atveidos Rēzija Kalniņa, citās lomās – Kaspars Zāle, Dārta Daneviča, Gints Grāvelis, Artis Robežnieks, Ērika Eglija, Gints Andžāns, Ieva Florence, Anete Krasovska, Aldis Siliņš, Lelde Dreimane, Mirdza Martinsone, Olga Dreģe, Dainis Gaidelis, Mārtiņš Upenieks.

Lugu latviešu valodā tulkojis izrādes režisors Dž.Dž.Džilindžers. Iestudējuma radošo grupu veido režisora asistente un horeogrāfe Linda Kalniņa, scenogrāfs Kristians Brekte, kostīmu māksliniece Katja Šehurina, komponiste Anna Ķirse, video mākslinieks Artis Dzērve, fotogrāfs Marks Litvjakovs un gaismu mākslinieks Jevgeņijs Vinogradovs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja