Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Daugavpils teātrī izskanējusi muzikāli dramatiskā kompozīcija Paradīze

Svinot desmitgadi kopš mūzikla Dāmu paradīze pirmizrādes Daugavpils teātrī, 4. jūnijā uz teātra skatuves izskanēja muzikāli dramatiska kompozīcija Paradīze, kuru ar savu dalību pagodināja pats Maestro.

Iestudējuma Paradīze laikā skatītājiem tika sniegta iespēja gremdēties vēstures liecībās, kas saistītas ar Dāmu paradīzi. Šeit savijās Emīla Zolā 1883. gadā radītais mīlas stāsts par Denīzi, vienkāršu meiteni no provinces, kura iekaro Parīzes lielākā veikalnieka Oktāva Murē sirdi, un diskusijas par Zolā romānā iekodētajiem lielveikalu mārketinga principiem, kas darbojas vēl aizvien. Taču galvenā loma šajā iestudējumā tika atvēlēta Raimonda Paula mūziklam Dāmu paradīze, kurš 2012. gadā, pateicoties Maestro iniciatīvai, tika iestudēts Daugavpils teātrī, kļūstot par teātra repertuāra pērli piecu gadu garumā un atspēriena punktu tā turpmākai attīstībai. 

Mūzikls Dāmu paradīze bija pirmais Oļega Šapošņikova režijas darbs Daugavpils teātrī, pateicoties šim mūziklam tika dibināta dejotāju trupa Irinas Bogerukas vadībā un uzsākta sadarbība ar Latvijas Nacionālās operas solisti Ilonu Bageli. Šo gadu gaitā muzikāli dramatiskās izrādes ir kļuvušas par neatņemamu teātra repertuāra sastāvdaļu un vienām no iecienītākajām skatītāju vidū. 

Režisors Oļegs Šapošņikovs atzīmē, ka iestudējums Paradīze ir artava šim teātra attīstības sākumpunktam un visiem, kas ar to saistīti, tostarp nu jau mūžībā aizgājušajiem aktieriem Jurijam Losevam un Vladimiram Dupakam, kurš bija arī viens no mūzikla Dāmu paradīze dziesmu tekstu autoriem.

Pēc Paradīze pirmizrādes iestudējuma soliste Ilona Bagele dalījās savās emocijās: "Šovakar mans lielākais prieks un lepnums ir mani audzēkņi, kuri piedalās izrādē. Es redzu sava darba augļus un esmu ļoti gandarīta. Manuprāt, mūsu teātrim ir milzīgs potenciāls, un mēs pieliksim visas pūles, lai Daugavpils teātris kļūtu par vienu no vadošajiem teātriem Latvijā."

Izrādes Paradīze muzikālo pavadījumu veido Raimonda Paula skaņdarbi no mūzikla Dāmu paradīze, mūzikas aranžējumu autors ir Mārcis Auziņš. Izrādē skanošo dziesmu tekstu autori ir Jānis Peters, Jeļena Sigova, Vladimirs Dupaks, Kristīne Veinšteina, savukārt dziesmas izpilda Ilona Bagele, Rihards Lepers, Nadežda Jermaka, Kristīna Zaharova, Natālija Kotona, Alisa May, Sandis Ulpe, Marks Šelutko, Luiza Prokofjeva, Marģers Eglinskis, Maija Korkliša, Egils Viļumovs. 

Izrādes muzikālo pavadījumu pirmizrādē kopā ar Maestro izpildīja Mārcis Auziņš (ģitāra), Toms Poišs (basģitāra), Rūdolfs Dankfelds (bungas) un Kristaps Vanadziņš (taustiņinstrumenti). Izrādes libreta autori - Oļegs Šapošņikovs, Aleksandrs Komarovs, Kristīne Veinšteina, horeogrāfijas autore - Irina Bogeruka, scenogrāfe un kostīmu māksliniece - Inga Bermaka, gaismu mākslinieks - Sergejs Vasiļjevs. Izrādē piedalās Daugavpils teātra aktieri un dejotāji.

Nākamā Paradīze izrāde – nākamsezon. 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Līdzināties, mierā!

Kur viņi paliek? Lauzu galvu katru reizi, kad dzirdu uztrauktas balsis, kas atkārto vēl un vēlreiz: trūkst cilvēku

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja