Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Festivāls "Homo Alibi" aicina pieteikties meistarklasēm

Staptautiskais teātra festivāls "Homo Alibi" aicina leļļu teātra profesionāļus un studentus pieteikties meistarklasēm, kas tiks rīkotas augustā, festivāla programmas ietvaros. Savukārt festivāla apmeklētājiem mākslinieku viesošanās nozīmē iespēju klātienē baudīt vairākas lieliskas leļļu izrādes - meistarklašu pasniedzēji festivālā piedalās arī kā dalībnieki.

Mišela Laubu meistarklase "Leļļu un mehānismu veidošana no dabiskiem un ottreiz pārstrādātiem materiāliem. Leļļu animēšana" norisināsies 26.augustā un 28.augustā. Savukārt Alises Terēzes Bomas meistarklase "Marionešu veidošana un vadīšana" notiks 29.augustā un 30.augustā. Nodarbības ir bez maksas, tomēr vietu skaits ir ierobežots. Interesentus festivāla pārstāvji lūdz pieteikties Latvijas Jaunā Teātra institūtā.

Meistarklases teātra interesentiem ļauj cerēt, ka jau nākamgad jauniegūtās zināšanas redzēsim uz Latvijas teātru skatuvēm. Bet līdz tam - ārzemju meistaru viesizrādes. Mišels Laubu ir franču kompānijas "Turak teātris" dibinātājs un vadītājs, kas ir izstrādājis unikālu leļļu gatavošanas un animēšanas tehniku. Viņš pats ir arī savu izrāžu skatuves konstrukciju autors, lelles un mehānismus gatavo no dažādiem dabiskiem un ottreiz pārstrādātiem materiāliemda formāta izrādes un veido izstādes. "Homo Alibi" "Turak teātris" piedalīsies ar divām izrādēm un leļļu izstādi "Ģimenes albums". Savukārt Alise Terēze Boma māca leļļu gatavošanu un marionešu teātra tehniku Štutgartes Mūzikas un teātra universitātē Vācijā. Boma ir profesora Albrehta Rozera skolniece un asistente.

Par "Turak teātri" vairāk lasiet: www.turak-theatre.com

Par Alisi Terēzi Bomu vairāk lasiet: www.fabtheater.de

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja