Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Ģertrūdes ielas teātrī Andrejs Jarovojs iestudējis izrādi Vingrinājumi ar ābolu un loku

Ģertrūdes ielas teātrī , 15. decembrī gaidāma pirmizrāde Andreja Jarovoja iestudējumam Vingrinājumi ar ābolu un loku, informēja teāra pārstāvji.

Fridrihs Šillers drāmā Vilhelms Tells pievēršas personīgajai atbildībai kā galvenajam pārmaiņu rosinātājam sabiedrībā. Tas ir stāsts par drosmi – cilvēka spēju ielūkoties acīs savām bailēm, vēlmi rīkoties pareizi, nevis izdevīgi, izvēlēties kopīgo, nevis individuālo labumu. Ko šodien jauna cilvēka dzīvē nozīmē tādi jēdzieni kā uzticēšanās un brīvība, un – vai tāda vispār ir iespējama? Izvēloties šo tēmu par izrādes idejas sākumpunktu, režisors Andrejs Jarovojs kopā ar Agati Bankavu, Artūru Čukuru, Alisi Danovsku un Emīlu Krūmiņu rotaļīgā veidā mēģina rast atbildes uz šiem jautājumiem. Būtiska nozīme ir dalībnieku līdzšinējai atšķirīgajai personīgajai pieredzei un darbībai dažādos skatuves mākslas žanros.

Horeogrāfe Agate Bankava ir viena no aktīvākajām jaunākās paaudzes laikmetīgās dejas māksliniecēm, viņas darbi vairākkārt nominēti Spēlmaņu nakts balvai kategorijā Gada sasniegums laikmetīgajā dejā. Pašlaik Agates veidotās dejas izrādes Future Freak un Memor skatāmas Ģertrūdes ielas teātrī, bet sadarbībā ar kolēģiem tapusī Visas manas vājības ir tavas lūpas – Nacionālajā teātrī. Veidojusi kustību partitūru arī teātra izrādēm, sadarbojoties ar tādiem režisoriem kā Andrejs Jarovojs, Elmārs Seņkovs, Māra Ķimele. 

Artūrs Čukurs ir mūziķis, absolvējis Jāzepa Vītola Mūzikas akadēmiju Skaņu režijas programmā, studējis objektu un alternatīvā teātra režiju Skatuves mākslu akadēmijas teātra fakultāte Prāgā. Izrāžu veidošanā līdz šim sadarbojies ar režisoriem Mārtiņu Eihi un Kristu Burāni, ir Ģertrūdes ielas teātra izrādes Taņas dzimšanas diena līdzautors un dalībnieks.

Aktrise Alise Danovska 2017. gadā absolvējusi Māras Ķimeles un Elmāra Seņkova aktierkursu. Sevi spilgti pieteikusi teātrī kā aktrise: 2014./2015. gada sezonā nominēta Spēlmaņu nakts balvai kā Gada jaunā skatuves māksliniece par Aņutkas lomu Jaunā Rīgas teātra izrādē Tumsas vara, bet 2015./2016. gada sezonā saņēmusi Gada jaunās skatuves mākslinieces balvu par Hedvigas lomu Nacionālā teātra izrādē Mežapīle.

Aktieris Emīls Krūmiņš arī absolvējis Māras Ķimeles un Elmāra Seņkova vadīto kursu. Jau iepriekš sadarbojies ar Andreju Jarovoju, spēlējot titullomu izrādē Ziemeļmeita un vairākas lomas izrādē Jūlijs Cēzars Ģertrūdes ielas teātrī. Spēlē izrādē Ļeņina pēdējā eglīte JRT un Labie bērni Valmieras drāmas teātrī, kas saņēmusi Spēlmaņu nakts balvu kā Gada izrāde pusaudžiem.

Nākamās izrādes – 16. decembrī, 24. un 25. janvārī.

Biļetes pieejamas biļešu tirdzniecības sistēmā https://biletes.git.lv/, NicePlace TELPA Krišjāņa Barona ielā 21a. ĢIT biļešu kase strādā izrāžu dienās stundu pirms izrādes sākuma. Biļešu rezervēšana: [email protected] , +371 22 020 616.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja