Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Ģertrūdes teātris sezonu sāk ar jauniestudējumu Vinils Arnitas Jaunsubrēnas režijā

15. un 16. septembrī Ģertrūdes ielas teātrī gaidāma pirmizrāde sezonas pirmajam jauniestudējumam _Vinils, informēja teātra pārstāvji.

"Viss sākās pirms diviem gadiem, kad, nostalģijas vadīta, atkal noklausījos savu un vairāku citu Padomju Savienībā dzimušu paaudžu bērnības plati – radioteātra iestudējumu Sniegbaltītes skola. Jau kā bērns es identificējos ar Veras Singajevskas ierunāto Vilcēnu un, lai arī tas neatbilda vispārpieņemtajai interpretācijai, biju dziļi pārliecināta, ka pret Vilcēnu lugā tiek izdarīta milzu netaisnība. Bet – kāpēc Vilcēns nevēlas mācīties? Kāpēc lācēnu Mišku skolā negrib laist māte? Ko mēs mācāmies caur personificētajiem dzīvnieku tēliem un kā tas mūsos pēc tam atbalsojas? Laiks paskatīties uz plati ar pieaugušā acīm."

Iedvesmojoties no vinila plates Sniegbaltītes skola un mazajiem zvērēniem, režisore Arnita Jaunsubrēna kopā ar aktrisēm Antu Aizupi un Ievu Džindžu pievēršas cilvēku un dzīvnieku attiecību izpētei no filozofiska skatpunkta. Izrāde ir stāsts par meiteņu pieaugšanu, meklējot savu iekšējo dzīvnieku un tā vietu sabiedrībā.

Luga Sniegbaltītes skola (teksta autors – Georgijs Landaus, mūzikas autors – Grigorijs Tepļickis) tapusi 1952. gadā pēc Maskavas Leļļu teātra pasūtījuma un guvusi lielus panākumus, tāpēc nolemts to iestudēt arī citās padomju republikās. 1954. gadā luga iestudēta Latvijas Radioteātrī, pēc tam izdota vinila platē. Leģendāro Radioteātra ierakstu joprojām var noklausīties LR1 mājaslapā.

Izrādes režisore un teksta autore - Arnita Jaunsubrēna (Berlīne/Rīga), līdzautores un izpildītājas - Anta Aizupe un Ieva Džindža, mūzikas autore Bali Ngujena (Baly Nguyễn, Berlīne), kostīmus veidojusi Kristīna Gervina (Kristin Gerwien, Frankfurte).

Izrāde Vinils papildina VKKF programmas Latvijas skolas soma piedāvājumu.

 

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja