Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Ilgtermiņa plānošanas efekts

Gribat redzēt Džūdu Lovu Hamleta lomā? Rezervējiet biļeti tūlīt!

"KO JŪS GRIBĒJĀT, tas taču ir Džūda Lovs!" biļešu deficītu uz Hamletu skaidro Londonas Wyndham's teātra kasieris. "Bet lūdzu atcerieties, ka tā ir nākamā gada vasara," viņš piebilst. Ilgtermiņa plānošana vairs nav tikai slavenību — operas zvaigžņu, popdziedātāju un aktieru — liktenis. Kad biļetes ir uz izķeršanu, savs laiks rūpīgi jāplāno arī skatītājiem. Londonas teātra kompānija Donmar nākusi klāt ar izcilu 2008./2009.gada sezonas piedāvājumu — Džūdija Denča tēlos Jukio Mišimas lugā Marķīze de Sada (šī izrāde Alvja Hermaņa režijā bija arī Jaunā Rīgas teātra repertuārā), Kenets Branags būs redzams Antona Čehova Ivanovā (jauno versiju šim iestudējumam sagatavos Toms Stopards), Dereks Džakobi piedalīsies Šekspīra Divpadsmitajā naktī, bet Džūda Lovs būs Hamlets. Biļetes jau pārdošanā, tās maksā no 10 līdz 32,50 sterliņu mārciņām, kas ir lētāk nekā uz citām Vestendas izrādēm un populāriem mūzikliem. Biļetes var rezervēt internetā (www.donmarwestend.com vai www.ticketmaster.co.uk).

Londonas teātros šobrīd ir ažiotāža, pieprasījums pēc biļetēm ir milzīgs. Runa nav tikai par mūzikliem, kas ir produkts tūristiem, bet gan par nopietniem dramatiskiem darbiem. Protams, svarīgs ir zvaigžņu faktors — kinozvaigznes uz teātra skatuves garantē kases ieņēmumus, bet Londonas teātriem izdevies atrast pareizu formulu, apvienojot augstvērtīgu izklaidi ar lielu komerciālu potenciālu. Februārī pieprasītākās ir biļetes uz Šekspīra Otello izrādēm ar Jūenu Makgregoru Donmar Warehouse teātrī, kura ietilpība ir tikai 250 vietu. Izrādes turpināsies līdz 23.februārim; visas biļetes izpārdotas, bet katru dienu tiek piedāvātas 10 sēdvietas un 20 stāvvietas uz šīs konkrētās dienas izrādi. Interneta izsolē eBay divas biļetes uz Otello tiek piedāvātas par 1200 mārciņām. Tikpat grūti bija tikt uz Karali Līru ar Īenu Makelenu pērnā gada nogalē Jaunajā Londonas teātrī.

Vēl viens aktuāls piedāvājums — Deivida Mameta komēdija Speedthe-Plow Londonas Old Vic teātrī, kurā var baudīt Kevina Speisija (Old Vic mākslinieciskais vadītājs), Džefa Goldbluma un Loras Mišelas Kellijas tēlojumu. Pirmizrāde notika 1.februārī, kritiķu atsauksmes ir slavinošas. Biļetes maksā no 10 līdz 47,50 mārciņām, tās var iegādāties teātra mājaslapā (www.oldvictheatre.com vai www.ticketmaster.co.uk).

Uz Vestendas skatuves bija redzami Vels Kilmers, Gaels Garsija Bernāls, Nikola Kidmena, Vudijs Harelsons, Kails Maklahlens, Džiliana Andersone, Kima Ketrela, Madonna, Megija Smita, Emīlija Vatsone un Daniels Redklifs. Kāpēc aktieriem, kuriem ir veiksmīga kinokarjera, tas ir vajadzīgs? Izrādes notiek intensīvā režīmā — katru dienu, dažus mēnešus. Arī honorāri netuvu nelīdzinās tām summām, ko viņi saņem par kinolomām. Drīzāk viņiem tā ir spēku pārbaude, radošo ambīciju apmierināšana, vēlme "dzīvajā" sajust skatītāju, dzirdēt aplausus un arī iegūt papildierakstu biogrāfijā. Vēl viens faktors ir britu kritikas salīdzinošais maigums — tiek uzskatīts, ka Brodvejas apskatnieki ir daudz nežēlīgāki. Taču publikas vēlme tikt tuvāk Džūdam Lovam vai Džūdijai Denčai noteikti ir spēcīgāka par jebkādu kritiķu zobgalību.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja