Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Inga Siliņa. Liktenīgā vairākiem

Valmieras Drāmas teātra jaunajai aktrisei Ingai Siliņai pirmā lielā loma izrādē Līdz pavasarim. Pirmizrāde 14.augustā

Vasarīgā, plandošā kleitiņā un garu gaišu zirgasti jaunā aktrise Inga Siliņa pēc mēģinājuma, kas izvērties pusotru stundu garāks, nekā plānots, ieskrien teātra kafejnīcā un smalkās plaukstas saliek kā lūdzoties: "Piedodiet, jūs mani ilgi gaidījāt…" Gaišzilo acu skatiens ir tik suģestējošs, ka nav vairs nekādu šaubu, kā šīs būtnes dēļ galvu pazaudējis pieredzējušais ķirurgs Valters, velnišķīgi valdzinošais sliktais zēns Stīvs un — ak šausmas! — arī katoļu mācītājs Jānis. Patiesības labad jāteic: Inga te nav pie vainas. Viņa tikai izvēlēta Valmieras Drāmas teātra direktores dramaturģes Evitas Sniedzes jaunās lugas Līdz pavasarim galvenās varones lomai. Ingas varone, jaunā, skaistā skolotāja, Beatrise savaldzina trīs savas mazpilsētas vīriešus. Kuru viņa izvēlēsies? Mīlestības drāmu iestudējis režisors Oļģerts Kroders.

Izvēlēties. Bet kuru?


"Forši, vai ne?" jaunā aktrise par mazpilsētas mīlas četrstūri no sirds smejas. Tad kļūst nopietna: "Tā jau tikai liekas, ka tas ir skaisti — būt liktenīgajai. Patiesībā tie, kuri ir liktenīgie, klusībā sapņo, kaut tā nebūtu. Tādēļ, ka tas ir ļoti smagi." Izrādē jaunā sieviete, kurā iemīlas trīs vīrieši, ir kā bez vainas vainīgā. Uz Beatrises pleciem gulstas smaga atbildība: izvēlēties vienu. Bet kuru? "Beta visu laiku meklē pareizo atbildi. Viens ir, ko viņas sirds vēlas. Otrs, ko viņa saprot ar prātu. Patiesībā šajā situācijā nav izejas. Ir vairākas atbildes, bet neviena nav īstā." Vai pati aktrise piedzīvojusi ko līdzīgu? "Jā gan. Privāti es neiedziļināšos, bet zinu, kā tas ir." Kā apmaldījusies sarežģītā labirintā, Ingas spēlētā varone dabū skaitļot: ja es izdarīšu tādu izvēli, būs tā. Ja citādi — būs tā. "Viņa savu izvēli izdarīs. Taču vienmēr viņu urdīs jautājums: kā būtu, ja rīkotos citādi?" Izrādē gan fināls paliek atvērts. Skatītājam pašam ļauts uzminēt atrisinājumu. Kā Ingai šķiet, vai mīlestības drāma, kas norisinās mazpilsētas slimnīcas bufetē, uzrunās skatītāju — to var uzskatīt par aktuālu un nozīmīgu tēmu? "Mīlestība vienmēr ir aktuāla tēma. Nekā nesaprotama tur nav." Vai aktrise zina arī savā Valmierā kādas vietiņas — slimnīcas bufetes kaislību līdzinieces? Inga aizrautīgi smejas: "Tas ir ļoti reāli, dzīvē pat trakāk!" Pilsētā, kur ir gan savs teātris, gan arī augstskola, šādu stāstiņu "norakstīt no dzīves" dramaturģei Evitai Sniedzei, nudien, nevarētu būt problēmu!

Jābūt pilnīgi trakam!


Pavaicāta, kādam gan ideālistam, vai arī galīgi trakam mūsdienās jābūt jaunam cilvēkam, lai pēc vidusskolas izlemtu studēt aktiermākslu, Inga smej: "Jābūt pilnīgi trakam!" Bērnībā Inga gribējusi kļūt par daiļslidotāju. Pa aizsalušu ezeru viena pati slidinājusies, griežot piruetes. Sapņojusi, ka reiz varbūt izdosies trenēties nopietni. Vidusskolas vecumā Inga nokļuvusi aktiermākslas nodarbībās pie Annas Eižvertiņas. Uzkāpusi uz skatuves un sajutusi: ir! "Tajā brīdī man likās, ka šī ir īstā vieta, kur man jābūt." Pirms gada absolvējusi Latvijas Kultūras akadēmiju, Inga jau izmēģinājusi spēlēt Neatkarīgajā teātrī Skatuve, Nacionālajā teātrī, bet tagad ir Valmieras Drāmas teātra aktrise. Viņa atzīstas, ka parasti jaunos aktierus "marinē" vairākus gadus, kamēr iedod kādu lielu lomu. Ingai laimējies, ka režisors O.Kroders viņu pamanījis ātrāk. Beatrises loma jaunajai aktrisei ir lieliska iespēja sevi parādīt gan kā dramatisku, gan komēdijas žanra aktrisi. Inga ir gatava nopietni strādāt, lai pierādītu, ka ir lielu, interesantu lomu vērta aktrise. Skatītāji viņu, iespējams, atceras arī pēc nelielas lomiņas TV seriālā Likteņa līdumnieki — jaunā aktrise spēlēja Aiju. Ingu valdzina gan teātris, gan kino. "Esmu gatava strādāt, ja vien piedāvās lomas," viņa ir apņēmīga. Par galvu reibinošu popularitāti aktrise gan nesapņo. Viņu sajūsminājusi intervija ar mūziķi Laimi Rācenāju kādā izdevumā. "Viņš teica, mūsdienās Centis Ūbele ir lielāka zvaigzne, nekā kāds, kurš varbūt patiešām ir ģēnijs." Ja jāizvēlas, Inga gribētu būt patiešām laba aktrise, nevis spīguļojoša zvaigzne smalko aprindu hronikās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja