Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Izrāde Cilvēks uz trepēm Ģertrūdes ielas teātrī

1. un 2.decembrī plkst.19 Ģertrūdes ielas teātrī (GIT) un 4.decembrī plkst.19.30 Tallinā Kanuti Gildi Saal - režisora Andreja Jarovoja muzikālā izrāde _Cilvēks uz trepēm, _informē teātra pārstāvji.Šī izrāde ir stāsts par tiem mirkļiem mūsu dzīvēs, kas ir pretstatā neapturamajam divdesmit četru stundu skrējienam.

Ceļojums, kura laikā varam atslābināties, ļauties vērojumam, ilgām, atmiņām, sapņiem, meklēt tagadnes burvību, sakārtojot attiecības ar sevi un pasauli. Telpa laikā, kur satikties ar sevi pagātnē, tagadnē un nākotnē."Cilvēks uz trepēm – gaisma, mūzika, Augustīna citāti, lampas, abažūri, videoprojekcija, kas pavisam neizskatās pēc videoprojekcijas. Manuprāt, Andreja Jarovoja labākā izrāde līdz šim. Tā ir izrāde, kur nepiedalās aktieri, kurā spēlē profesionāli mūziķi un kuras laikā es pēc ilgāka laika atkal apraudājos teātra pārdzīvojuma rezultātā. No aizkustinājuma vai no līdzpārdzīvojuma, kaut it kā izrādē nemaz nav tradicionālu varoņu, kam just līdzi. Ja par tādiem neuzskata skatītājus, gaismu vai skaņu." (Dzejniece un dramaturģe Inga Gaile, Latvijas Jaunā teātra institūta izdevumā Specifically Latvian. Latvian Theatre Showcase 2012.)Izrādē Alekseja Bahira (vijole), Dāvja Burmeistera (ģitāra), Madaras Fogelmanes (čells) un Ingas Putniņas (klavieres) izpildījumā skan Dāvja Burmeistara oriģinālmūzika, kā arī citāti no darbiem Stīgu kvartets Nr.4 (Bela Bartoks) un Kvartets laika beigām (Olivers Mesiāns). Līdz ar skaņu izrādē vienlīdz svarīga loma ir videomākslinieces Gitas Straustiņas radītajiem attēliem, kuri tiek montēti reālajā laikā visas izrādes garumā. Tā, skaņas un attēla mijiedarbībā, skatītājam atklājas atšķirība starp objektīvo un subjektīvo laiku, starp ārēji noteikto un mūsu personīgo, emocionālo laika uztveri.Izrādē izmantoti citāti arī no darbiem Lekcija par neko (Džons Keidžs), Amerikāņu radīšana (Ģertrūde Šteina), Viļni (Virdžīnija Vulfa), Écoute (Miroslavs Sebestiks) un Norvēģijas televīzijas kanāla NRK2 dokumentālās filmas Bergensbanen.Izrādē spēlē: Aleksejs Bahirs (vijole), Dāvis Burmeisters (ģitāra), Madara Fogelmane (čells), Inga Putniņa (klavieres). Mūzika - Dāvis Burmeisters. Video - Gita Straustiņa. Ideja un režija - Andrejs Jarovojs. Scenogrāfija - Ieva Kauliņa.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Mūžībā devusies aktrise Baiba Indriksone

92 gadu vecumā mūžībā devusies teātra un kino aktrise Baiba Indriksone (22.02.1932–14.05.2024), liecina Latvijas Nacionālā teātra mājaslapā publicētā informācija.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja