Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +6 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Izsludina atklātu konkursu uz Latvijas Nacionālā teātra valdes locekļa amatu

Kultūras ministrija (KM) 26. aprīlī izsludinājusi atklātu konkursu uz valsts sabiedrības ar ierobežotu atbildību (VSIA) Latvijas Nacionālais teātris valdes locekļa amatu. Pretendenti aicināti pieteikumus iesniegt līdz šī gada 19. maijam, informēja KM Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Lita Kokale.

Pretendentiem izvirzītās prasības ir nevainojama reputācija, akadēmiskā augstākā izglītība vai otrā līmeņa profesionālā augstākā izglītība sociālajās vai humanitārajās zinātnēs (izņemot pirmā līmeņa profesionālo augstāko izglītību), vismaz 2 gadu darba pieredze vadošā amatā valsts vai pašvaldību kapitālsabiedrībā, biedrībā vai nodibinājumā, kas iegūta pēdējo 7 gadu laikā, valsts valodas prasmes C1 līmenī un vismaz vienas svešvalodas (kas ir ES oficiālā valoda) zināšanas vismaz B1 līmenī atbilstoši Europass sistēmai, zināšanas un izpratne par kultūras nozari, īpaši par teātra nozari, zināšanas un izpratne par valsts kapitālsabiedrības darbību un vadību, t.sk. finanšu vadību, prasme prezentēt un argumentēti pamatot savu viedokli.

Tāpat tiks vērtētas likumdošanā noteiktās valdes locekļu amata pretendentu kompetences, no kurām kā būtiskākās noteiktas: komandas vadīšanas, stratēģiskais redzējums, orientācija uz rezultātu sasniegšanu un lēmumu pieņemšana un atbildība.

Pretendentu pieteikumos ietveramo dokumentu apraksts pieejams KM tīmekļvietnes sadaļā Vakances.

Atklātā konkursa pretendentiem, kuri tiks izvirzīti vērtēšanai konkursa noslēdzošajā kārtā, būs jāiesniedz un nominācijas komisijai jāprezentē paša izstrādāts Latvijas Nacionālā teātra turpmākās darbības attīstības piedāvājums 5 gadiem. Minētajā piedāvājumā jābūt norādītam tā īstenošanas veidam un līdzekļiem.

Atbilstoši likumdošanā noteiktajam Latvijas Nacionālā teātra valdes locekļa atalgojums paredzēts 3 677 eiro mēnesī pirms nodokļu nomaksas.

Pretendenti aicināti pieteikumus konkursā iesūtīt līdz šī gada 19. maijam (ieskaitot):

  • elektroniska dokumenta veidā, kas parakstīts ar drošu elektronisku parakstu un satur laika zīmogu saskaņā ar normatīvajiem aktiem par elektronisko dokumentu noformēšanu, nosūtot uz KM oficiālo elektronisko adresi (e-adresi): DEFAULT@90000042963,
  • vai arī uz KM elektronikā pasta adresi - [email protected] (ar norādi "Pieteikums konkursam uz valsts sabiedrības ar ierobežotu atbildību Latvijas Nacionālais teātris valdes locekļa amatu").

Pieteikumus Nacionālā teātra valdes locekļa amatam izvērtēs speciāli izveidota nominācijas komisija, kuras priekšsēdētājas pienākumus pildīs KM valsts sekretāre Dace Vilsone, komisijas priekšsēdētājas vietniece – KM valsts sekretāres vietniece attīstības un finanšu jautājumos Baiba Zakevica, komisijas locekļi ir VSIA Valmieras drāmas teātris valdes locekle Evita Ašeradena, Valsts kancelejas Pārresoru koordinācijas departamenta Kapitālsabiedrību pārraudzības nodaļas konsultante Kristīne Priede, neatkarīgā eksperta statusā komisijā pieaicināts biedrības ASSITEJ Latvijas Nacionālais centrs valdes loceklis, Latvijas Teātra padomes loceklis Jānis Znotiņš.

Atklāts konkurss uz VSIA Latvijas Nacionālais teātris valdes locekļa amatu izsludināts 2023. gada 26. marta Nodarbinātības valsts aģentūras portālā, KM, Valsts kancelejas un Nacionālā teātra tīmekļvietnēs, kā arī sociālo mediju profilos.

 

 

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja