Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Jaunajā Rīgas teātrī top Vladislava Nastavševa iestudējums Cerību ezers

5. jūnijā Jaunā Rīgas teātra Lielajā zālē notiks režisora Vladislava Nastavševa iestudējuma Cerību ezers pirmizrāde, informēja teātra pārstāve Daiga Bināne.

Izrādē piedalīsies Jaunā Rīgas teātra aktieri Guna Zariņa, Andris Keišs, Vilis Daudziņš, Kaspars Znotiņš, Inga Alsiņa-Lasmane un Edgars Samītis, kā arī Dailes teātra aktieris Intars Rešetins. Izrādes mākslinieks – Vladislavs Nastavševs.

Iestudējums vēstīs par krievu tautības māti un dēlu, kuri mitinās Imantā. Viņa skatās krievu televīziju un nevar samierināties ar to, ka viņai nepiešķīra pilsonību, savukārt dēls veiksmīgi integrējies latviešu sabiedrībā.

Vladislavs Nastavševs atzīst: "Es nepazīstu citu veidu kā runāt par sabiedrībai aktuālām tēmām kā caur sevi, tādēļ izvēlējos taisīt izrādi par Latvijas krieviem krievu valodā par savu dziļi personisko pieredzi. Es piedzimu un izaugu bloku mājā. Tagad gribu pierādīt, ka arī šeit dzīvo cilvēki, jo ir sajūta, ka bieži vien par tādiem viņus neuzskata. Līdz pat šim laikam neviens nesaprot, ko darīt ar šīm pirmajā brīdī šķietami kroplīgajām deviņstāvenēm. Es negribu slēpt to, ka dzīvoju vienā no tām, un gribu parādīt, ka arī tās var būt skaistas. Betona sienas man iemieso patiesību par mums visiem un mūsu padomju pagātni."

"Vai tā būs režisora izrēķināšanās ar mammu, ar apkārtējiem?" spriež aktieris Kaspars Znotiņš. "Pirmajā mirklī tā varētu šķist, bet, manuprāt, tas ir Vlada kontaktēšanās un pasaules izzināšanas veids. Viņš uzņemas risku pietuvoties apskatāmajai tēmai un cilvēkiem, pārkāpjot intimitātes robežas. Un cer, ka tad radīsies jaunas robežas, jau viņa paša nospraustas. Un radīsies nedaudz vairāk skaidrības par zemi, kur dzīvojam, par cilvēkiem, ar kuriem dzīvojam, vairāk skaidrības pašiem par sevi. Un pašam par sevi."

Aktrise Guna Zariņa piebilst: "Šī izrāde lielā mērā būs par to, kā top teātris. Kur ir robeža starp mākslu un dzīvi?"

Izrāde notiks krievu valodā ar tulkojumu latviešu valodā.

Biļetes uz jūnija izrādēm izpārdotas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja