Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Katra kustība liecina par melodrāmu. Režisors Klāvs Mellis Dailes teātrī iestudējis izrādi Esiet sveicinātas, skumjas

Režisors Klāvs Mellis Dailes teātra Lielajā zālē iestudējis franču rakstnieces Fransuāzas Sagānas darbu Esiet sveicinātas, skumjas. Pirmizrāde notiks 16. novembrī

Izrādes veidošanā Klāvs Mellis sadarbojies ar kustību režisoru Rūdolfu Gediņu, iestudējumu bagātinot ar izteiksmīgu kustību valodu. 

"Tolaik, kad romāns tika sarakstīts, tas bija visai skandalozs, jo runā par samērā vaļīgu jaunu cilvēku seksuālām attiecībām un vieglprātīgo dzīvesveidu. Mēs izrādē akcentējam stāstu par pieaugšanu, kas tostarp nozīmē arī rīcības seku apzināšanos. Strādājot ciešā komandā, esam domājuši, lai scenogrāfija un kustība kļūtu par vēl vienu spēcīgu izteiksmes līdzekli izrādē," saka Klāvs Mellis.

"Iestudējumā ikviena aktieru kustība, tāpat kā vārds, ir piederīga žanram – īstai melodrāmai," skaidro kustību režisors Rūdolfs Gediņš. 

Romāna Esiet sveicinātas, skumjas centrā ir septiņpadsmit gadu vecā Sesila, kura laiku pavada, laiskojoties jūras krastā un baudot kokteiļus kopā ar savu dekadentisko tēvu un viņa mīļoto sievieti. Viss mainās dienā, kad viesos ierodas Sesilas mirušās mātes sena draudzene Anna. Annai rūp meitenes nākotne, un viņas sirds nav vienaldzīga pret meitenes tēvu. Annas centieni vest ģimeni pie prāta Sesilai nebūt nepatīk. Viņa daudz labprātāk turpinātu baudīt pirmo mīlestību, sauli un izklaides, tāpēc savērpj tādas intrigas, no kurām atpakaļceļa vairs nav. 

Annas lomas atveidotāja Ilze Ķuzule-Skrastiņa stāsta: "Manis atveidotajai varonei rūp šie cilvēki. Viņa tiem cilvēkiem vēlas palīdzēt un, jā, arī mainīt attieksmi pret dzīvi un pienākumiem. Diemžēl viņas centieni tiek uztverti kā apdraudējums un ļaunas intrigas noved pie nepaciešamas vilšanās. Skumjas var būt dažādas, tās var būt nomācošas un iznīcinošas, bet tikpat labi noslēptas bezrūpīgā dzīvesveidā, taču skumjas, kas šajos dažādajos veidos ir klātesošas stāstā, beigās vedina domāt par to, ka katrai rīcībai ir sekas."

Izrādē piedalās arī Andris Bulis (Reimons), Milēna Miškevica (Sesila), Katrīna Griga (Elza) un Niklāvs Kurpnieks (Kirils). Izrādes scenogrāfijas un tērpu autori ir Ance Strazda un Andris Kaļiņins. Gaismu mākslinieks – Jānis Sniķeris, mūzikas režisors – Kārlis Tone. 

Teātra apmeklējuma noteikumi pēc 15. novembra atrodami mājaslapā www.dailesteatris.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja