Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +16 °C
Smidzinošs lietus
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Latvijas Leļļu teātris laiž klajā mūzikas albumu brūklenes un mellenes

Trešdien, 25. septembrī, Latvijas Leļļu teātrī norisinājās mūzikas albuma brūklenes un mellenes prezentācija, kuru vadīja aktrise un albuma producente Dace Vītola. Pie klavierēm sēdās pianists Raimonds Petrauskis, pie perkusijām Ernests Mediņš, savukārt albuma dziesmas dziedāja teātra aktieri

Atzīmējot teātra 80 gadu jubileju, tapusi jauna dziesmu, instrumentālās mūzikas un skaņu akcentu izlase no teātra pēdējās desmitgades izrādēm, apkopojot 53 iestudējumos izmantotas muzikālās vai skaniskās vienības. Šis albums ir īpašs notikums teātra mazajiem skatītājiem, jo visas dziesmas iedziedājuši Latvijas Leļļu teātra aktieri, ienesot savu māksliniecisko pienesumu katrā skaņdarbā. Albumā apkopota mūzika no izrādēm Tuntuļu Jurītis, Gangsteromīte, Salātlapiņa, Jelgava ‘94, Vaļa dziesma, Lidojošo cūku nams, Sabīrijas haiku un daudzām citām. Dziesmu autoru vidū ir virkne mūsdienu komponistu un mūziķu – Uģis Vītiņš, Silvestrs Zemgals, Perpetum Ritmico, Mikus Frišfelds, Kristaps Krievkalns, Jēkabs Nīmanis, Edgars Mākens, Staņislavs Kuļikovs, Kaspars Niklasons, Sniedze Prauliņa un citi.

Godinot divus LLT pīlārus – Tīnu Hercbergu un Pāvilu Šenhofu – albumu atklāj tituldziesma no izrādes Velniņi (1969), ko komponējis Raimonds Pauls, bet jaunās skaņās aranžējis Raimonds Petrauskis. Dziesmu iedziedājuši visi teātra aktieri, un tā savulaik tika uzskatīta par Latvijas Leļļu teātra himnu.

“Albums brūklenes un mellenes ir dziesmu un mūzikas kolekcija, kas sniedz klausītājiem iespēju atkal izdzīvot vismīļākos brīžus no Latvijas Leļļu teātra izrādēm. Skaņa var skatītāju pacelt mažorīgos augstumos un radīt minorīgas, gaišas skumjas, tā var modināt, mierināt un ieaijāt,” stāsta albuma idejas autore un producente aktrise Dace Vītola. Lai vērienīgo darbu paveiktu, viņa savā komandā aicinājusi projektu vadītāju Lieni Paukšēnu, skaņu režisorus Agnesi Streļču un Staņislavu Kuļikovu, tituldziesmas aranžētāju Raimondu Petrauski, kā arī vokālo konsultanti Ievu Karēvicu. Albuma dizainu veidojušas mākslinieces Evita Bēta un Anastasija Morozova.

Albums pieejams iegādei Latvijas Leļļu teātra kasē, kā arī pirms izrādēm. Tapšanas stadijā atrodas albumu papildinoša nošu grāmata, ko plānots izdot izdevniecībā Musica Baltica, lai dziesmas būtu iespējams ne vien klausīties, bet arī dziedāt un spēlēt bērniem visā Latvijā un aiz tās robežām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Gatavojoties Arēnas šovam, Gustavo izdod jaunu dziesmu

Mūzikas producents un izpildītājs Gustavo, gatavojoties savam līdz šim grandiozākajam un dinamiskākajam koncertšovam, kas notiks 6. decembrī Arēnā Rīga, izdod jaunu skaņdarbu Jāshēmo, informēja mūziķ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja