Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā -1 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Leļļu teātris izrādes atsāks spēlēt bez skatītāju vietu ierobežojumiem

Pēc divu gadu pārtraukuma no 1. marta Latvijas Leļļu teātris izrādes atsāks spēlēt pilnās zālēs, bez skatītāju vietu ierobežojumiem un distancēm. To paredz grozījumi epidemioloģiskās drošības noteikumos, kas no nākamā mēneša vairs neprasa nodrošināt brīvas sēdvietas starp mājsaimniecībām, informēja teātra pārstāvji.

Jau februāra vidū tika atcelta prasība bērniem no 12 līdz 18 gadu vecumam uzrādīt vakcinēšanās vai pārslimošanas sertifikātu kultūras pasākuma apmeklējuma laikā, tāds šobrīd nepieciešams tikai pieaugušajiem no 18 gadu vecuma.

Izmaiņas noteikumos pozitīvi ietekmēs skatītāju iespējas apmeklēt Latvijas Leļļu teātra izrādes, kā arī palīdzēs nodrošināt kvalitatīvāku un ērtāku skatīšanās pieredzi teātra pagaidu telpās Rīgas Latviešu biedrības namā. Lai uzlabotu redzamību, līdz ar vietu ierobežojumu atcelšanu RLBN Lielajā zālē Latvijas Leļļu teātra izrāžu laikā skatītāju vietas vairs netiks izvietotas zāles aizmugurējā daļā. Ar jauno zāles plānu iespējams iepazīties teātra mājaslapā www.lelluteatris.lv.

Kamīnzālē, kas atrodas RLBN pirmajā stāvā, martā vēl tiks saglabāts fiksētu vietu plāns, savukārt aprīļa izrādēs, uz kurām biļešu tirdzniecība jau uzsākta, vietas Kamīnzālē vairs netiks numurētas. Tas tiek darīts, lai atgrieztos pie tradicionālā skatītāju izvietojuma, kurā bērni sēž pirmajās rindās ar vislabāko redzamību, savukārt pieaugušie aizmugurējās rindās. Zāles vidusdaļā vietas atvēlētas vecākiem ar bērniem, kuri vēl nav gana drosmīgi, lai sēdētu vieni kopā ar citiem bērniem pirmajās rindās.

Līdz ar vietu ierobežojumu atcelšanu, Latvijas Leļļu teātris izsludina termiņu to biļešu apmaiņai vai naudas atmaksas pieprasīšanai, kas vēl atrodas skatītāju rīcībā no kāda no trīs mājsēdes periodiem, kuros teātra izrādes tika pilnībā atceltas. Darbības ar šīm biļetēm iespējams veikt līdz 15. jūnijam, pēc šī datuma neizmantotās biļetes tiks anulētas.

Patlaban tirdzniecībai un biļešu apmaiņai pieejams repertuārs līdz 1. maijam. Martā pirmizrādi piedzīvos jauns, muzikāls Lielās zāles iestudējums par rukšu cirka piedzīvojumiem pēc latviešu autores Lilijas Berzinskas darba motīviem Lidojošo cūku nams Edgara Kaufelda režijā. Savukārt aprīlī režisora Edgara Niklasona režijā gaidāma iestudējuma Nīna un Lekorbizjē pirmizrāde, kas sekos mazās meitenes Nīnas ceļojumam viņas emociju pasaulē. Pieaugušo auditorijai februārī tapusi izrāde Es – Bendžamins Batons, kas veidota pēc Frānsisa Skota Ficdžeralda stāsta motīviem.

Teātra apmeklētāji aicināti sekot līdzi izmaiņām epidemioloģiskajos noteikumos, šobrīd ir saglabāta prasība pēc vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikāta pieaugušajiem un masku lietošanas teātra apmeklējuma laikā skatītājiem no 7 gadu vecuma.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja