Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Liepājas teātrī pēdējo reizi tiks spēlēta drāma Hanana

Liepājas teātrī 5. februārī pēdējo reizi būs iespējams noskatīties izrādi Hanana, kura tiks spēlēta 50. reizi, informēja teātra pārstāve Zanda Borga. Pēdējās un jubilejas izrādes datums nav izvēlēts nejauši – Dž.Dž.Džilindžera iestudējums pirmizrādi piedzīvoja tieši pirms pieciem gadiem 5. februārī.

"Izrāde Hanana tika iekļauta teātra Zelta fondā un ir ārkārtīgi nozīmīga teātrim, taču nekas nav mūžīgs, reiz katrai izrādei pienāk pēdējā reize," saka teātra direktors Herberts Laukšteins.

Izrāde tikusi nominēta sešām Spēlmaņu nakts balvām, kā arī spēlēta festivālā Zelta Maska Maskavā. Iestudējumu gan Liepājā, gan Maskavā apmeklēja tās autors Germans Grekovs, uzsverot, ka "skatoties izrādi, aizmirsu, ka pats esmu šo lugu uzrakstījis. Nesaprotot ne vārda, sapratu visu. Šī tiešām ir izcila izrāde!".

Iestudējumu klātienē līdz šim noskatījušies vairāk kā 17 500 skatītāju, tas ticis rādīts visā Latvijā, piecas reizes viesojoties Rīgā vien, taču iestudējums izpelnījies ne tikai skatītāju mīlestību, bet arī lielu kritiķu uzmanību.

"Hanana Liepājā ir tieši pārsteigums, kas provocē negaidītas intelektuālas un emocionālas reakcijas, kas nebūt nebeidzas, priekškaram aizveroties," teikusi Henrieta Verhoustinska.

"To, ka režisoram, kuru pazīstam kā ironijas, kiča un seksuālu spēlīšu meistaru, pieticis drosmes iestudēt šādu lugu un tieši šādi, ļaujoties vienkāršai cilvēcībai un dziļam līdzpārdzīvojumam, vērtēju ļoti augstu," akcentējusi Guna Zeltiņa.

"Izcils teātra darbs, kas valdzina ar saliedēto aktieru ansambli, kurš perfekti īsteno traģikomisku spēles stilu, ar bezbailīgu iedziļināšanos dzīves šausmās, ar spēju just līdzi visneaizsargātākajam," vērtējusi Silvija Radzobe.

Rudens. Ziema. Pavasaris. Vasara. Kādas dziļos laukos mītošas ģimenes stāsts viena gada garumā. Un kā ikvienā ģimenē - arī šajā - tās locekļi cenšas saprasties savā starpā, kā nu prot. Izrādes centrā ir Ausma – sieviete, kuras rīcību nosaka sirds, ne morāles likumi, un spēja dzīvot tālāk, lai notiktu, kas notikdams.

Aktrise Inese Kučinska jaunākajā žurnāla Teātra Vēstnesis numurā atzīst: "Nav daudz tādu lomu, kā Ausma, kurās tev ir simt procentu pārliecība par to, ko tu dari. Jau kuro sezonu spēlējam šo izrādi, tas notiek arvien retāk, bet uz skatuves ir pilnīgi maģiska sajūta, tas organisms ir tik dzīvs, ka katru reizi tas notiek tik ļoti pa īstam un katru reizi nāk klāt kaut kas jauns."

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja