Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +16 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Liepājas teātris ar izrādi Dziesmu svētki viesosies Rīgā

Rīgā, Hanzas peronā, 2. novembrī Baltijas Drāmas foruma un Latvijas teātru izrāžu skates ietvaros ikvienam ir iespēja noskatīties Liepājas teātra izrādi Dziesmu svētki. Režisora Matīsa Budovska vadībā Rasas Bugavičutes-Pēces lugas iestudējums pirmizrādi piedzīvoja gada sākumā un ir saņēmis četras 2022./2023. gada Spēlmaņu nakts nominācijas – tai skaitā – Gada mazās formas izrāde, informēja teātra pārstāvji.

Dziesmu svētku laikā tūkstošiem cilvēku spēj vienoties dziesmās un dejās, kas aizkustina citu tūkstošu sirdis. Šajā stāstā satiekas tikai deviņi mūsu līdzcilvēki, un tomēr – viedokļi par to, kas un kāpēc notiek Dziesmu un Deju svētkos, var novest kā līdz smiekliem, tā asarām, un cerams – ne līdz kam traģiskākam. Un lai arī šajā izrādē tiek runāts par Dziesmu svētkiem – jautājums beigu beigās ir par mums pašiem – kā saglabāt savu balsi pēc lielās dziedāšanas un kā šajos sajukušajos laikos vienoties ne tikai dziesmā, bet arī sarunā. Vai tiešām, lai patiesi sarunātos, mums vienmēr vajag īpašu iemeslu?

"Pēdējo trīs gadu laikā - pandēmijas laikā - it sevišķi interneta vidē ārkārtīgi izjutu naidu, agresiju un kategorisku domāšanu. Mani ļoti biedē brīdis, kad kategoriski kļūstam arī savstarpējās attiecībās," veidojot izrādi teica M. Budovskis. "Šajā izrādē mēs visi tiksim "ieslēgti" telpā, mums būs vienam ar otru jākomunicē un jātiek pie iznākuma. Spēja sarunāties būs aktuāla kā pirms, tā arī pēc svētkiem. Es gribēju veidot izrādi, kurā notiek viedokļu sadursmes un kurā lietas tiek izrunātas aci pret aci. Mums nav jābaidās no tā, ka kāds apšauba mūsu pārliecību. Ja tā ir patiesa un godīga, tad, atbildot uz šaubām, tā var tikai palikt stiprāka."

Izrādē piedalās aktieri – Agnese Jēkabsone (nominēta balvai kategorijā Gada aktrise 2. plāna lomā), Anete Berķe, Anda Albuže, Everita Pjata-Gertnere, Rolands Beķeris, Kaspars Gods, Sandis Pēcis, Gatis Maliks, Kaspars Kārkliņš, par kuru darbu teātra kritiķis Toms Čevers pēc izrādes noskatīšanās rakstījis: „Matīsa Budovska panākumu apliecina jau tas, ka viņš, šķiet, ir panācis deviņu aktieru uzticēšanos – katrs no viņiem ar pilnu atdevi aizstāv savu varoni, bet ansambļa vārdā vienlaikus paliek savā mozaīkas fragmenta ietvarā."

Rīgā izrāde tiks rādīta 2 reizes – plkst. 18.00 un 21.00. Lai to varētu apmeklēt arī ārzemju viesi, tiks nodrošināti titri angļu valodā. Skatītāji, kuriem nepieciešams tulkojums, aicināti ierasties ar uzlādētiem mobilajiem telefoniem.

Biļetes uz izrādi iespējams iegādāties visās Biļešu paradīzes kasēs, kā arī elektroniski www.bilesuparadize.lv

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja