Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

LNO atjauno baleta "Kopēlija" iestudējumu

2009.gada 23.janvārī LNO notiks Leo Delība komiskā baleta visai ģimenei "Kopēlija" atjaunotā iestudējuma pirmizrāde, informē Inga Vasiļjeva, LNO sabiedrisko attiecību vadītāja. Izrādes radošā komanda - horeogrāfs Aivars Leimanis, scenogrāfe un kostīmu māksliniece Ināra Gauja, muzikālais vadītājs un diriģents Normunds Vaicis. Galvenajās lomās - Elza Leimane, Baiba Kokina, Sabīne Guravska, Raimonds Martinovs, Zigmārs Kirilko, Arturs Sokolovs, Genādijs Gorbaņovs, Ignats Ančāns u.c.

"Kopēlija" ir stāsts par velnišķīgo doktoru Kopeliusu, viņa brīnumainajām lellēm un draisko mīlētāju pāri - vieglprātīgo Franci un koķeto Svanildu izrādās apbrīnojami pievilcīgs. "Kopēlija" nav nekādu pārpasaulīgu būtņu bez miesas un asinīm, nekādu līdz nāvei salauztu siržu, noburtu prinču vai princešu - lielākais noslēpums te ir tikai mehāniska lelle. Uz skatuves darbojas mīlētāji, kas nemitīgi ķildojas, un raiba mazpilsētas sabiedrība, izklaidējot skatītājus ar pārpratumiem, pārģērbšanos, komiskām situācijām, dažādu tautu dejām un, kas pavisam neraksturīgi, laimīgām beigām.

Romantisma laikmets, kurā tapa balets "Kopēlija", svinēja aizraušanos ar drūmu misticismu – ne vienam vien izglītotam sabiedrības pārstāvim labi zināms gan Ernsta Teodora Amadeja Hofmaņa gadsimta sākumā radītais Smilšuvīra tēls (baleta autorus iedvesmojusi šajā stāstā aprakstītā lelle), gan Mērijas Šellijas Frankenšteins un citi neatvairāmi pievilcīgi monstri, kas rosina iztēli. Bet "Kopēlijā" noslēpumainība gūst vieglas un rotaļīgas aprises. Kopeliuss grib atdzīvināt savu visskaistāko lelli, izmānot Franča dvēseli. Tā vietā leļļu meistars tiek izjokots un iemīlas paša radītajā mehāniskajā brīnumā, kamēr Francis savu dvēseli turpina bezrūpīgi pielietot gluži pasaulīgām izpriecām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja