Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātra 140. sezonā gaidāmi seši jauniestudējumi

Svētdien, 2. oktobrī, Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātris svinēja 139. gadadienu un vienlaikus uzsāka jau 140. teātra sezonu, kuru var saukt gan par jubilejas (ja skaita sezonas), gan par pirmsjubilejas (ja runa ir par darbības gadiem), informēja teātra pārstāvji.

Par godu vienai jubilejai un otras priekšvakarā teātris saviem skatītājiem ir sarūpējis vairākus pārsteigumu: ir izdots pirmais teātra žurnāls, skatītājus priecē īpaša teātra kūciņa, skolēni un citas interesentu grupas varēs doties ekskursijā pa teātri, kā arī neapšaubāmi gaidāmi vairāki jauniestudējumi.

Septembra izskaņā vairākās kategorijās tika paziņoti šī gada Spēlmaņu nakts nominanti, un Čehova teātris lepojas ar piecām nominācijām.

Atskatoties uz aizvadīto un domājot par jauno sezonu, teātra direktore Dana Bjorka saka: "Sarežģīti visā pilnībā aptvert šo ciparu. Laikam tāpēc, ka mūsu teātris ir desmitgadēm vecāks par jebkuru rīdzinieku. Gandrīz pusotru gadsimtu garā vēsture joprojām turpina veidoties unikālā stāstā. Daudzu cilvēku dzīvē mūsu teātris ienāk kopš pašas bērnības un paliek līdzās uz visiem laikiem. Tas ir bijis, ir un būs teātris, kas atver dvēseli un durvis visu nacionalitāšu skatītājiem. Teātris, kas šodien uzņemas vienu no svarīgākajiem uzdevumiem – Latvijas sabiedrības saliedēšanu. Skatītāju mīlestība, valsts un teātra draugu atbalsts dod pārliecību par veiksmīgu iecerētā realizēšanu, par ko mēs esam bezgala pateicīgi katram, kas ir bijis un paliek ar mums šajos sarežģītajos laikos."

Šajā sezonā gaidāmi vēl seši jauniestudējumi. Oktobra izskaņā Hanzas peronā pirmizrādi piedzīvos muzikāla izrāde Lūk, tā!, kas veltīta leģendārajam mūziķim un grupas Kino līderim Viktoram Cojam. Novembra sākumā gaidāma izrāde bērniem Trīs sivēntiņi un Vilks Paulas Pļavnieces režijā, bet mēneša izskaņā – režisora Dmitrija Petrenko iestudējums Suņa sirds pēc Mihaila Bulgakova garstāsta. Turpmāk sezonas laikā ar skatītājiem satiksies Aleksa Dubasa monoizrāde Prometejs, Čehova teātra mākslinieciskā vadītāja un režisora Sergeja Golomazova izrāde Centrālparks West (Vudijs Allens), režisora Viestura Kairiša izrāde Hamlets. Dānijas princis (Viljams Šekspīrs) un režisora Intara Rešetina izrāde Indulis un Ārija (Rainis).

Vēloties jubilejas sezonā radīt ko paliekošu arī citā formātā un vienlaikus uzsākot jaunu tradīciju, teātris ir izdevis savu pirmo žurnālu, kurā pagātnes lappuses satiekas ar mūsdienām. Žurnālā apkopota informācija par teātra vēsturi, leģendām, tāpat varēs iepazīties ar visiem teātra darbiniekiem – ne tikai aktieriem, kuri radījuši interesantus aprakstus citam par citu, bet arī ikvienu "aizskatuves" cilvēku jeb ikkatru, kas ik dienu nodrošina Čehova teātra pasaules darbību, būs lasāma arī aktieru Jakova Rafalsona un Janas Herbstas saruna, kā arī daudz citas informācijas. Teātra žurnālu var iegādāties gan teātra kasē, gan foajē pirms izrāžu sākuma.

Zinot to, ka dzimšanas dienas un apaļas jubilejas ir jāsvin, sadarbībā ar konditoreju tīklu Sala radīta īpašas Čehova teātra kūciņas, kuras skatītāji ir aicināti baudīt gan teātra bufetē, gan Sala kafejnīcās.

Jubilejas sezona ir lielisks brīdis, lai turpinātu iepazīstināt sabiedrību ar teātri un Mihailu Čehovu, kura vārdā teātris nosaukts, tāpēc skolēnu un citu organizāciju grupām ir iespēja doties ekskursijā ZOOMprātīgās tikšanās pa teātri, kas ir atvasināta no pandēmijas laikā uzsāktā attālinātā projekta, kurā skatītāji virtuāli satikās ar aktieriem un iepazina teātra dzīvi. Nu tas būs iespējams klātienē; tā būs izzinoša un interesanta teātra pieredze, ielūkojoties telpās un gaiteņos, kuros skatītāji nekad nenokļūst. Ekskursiju vadīs kāds no teātra aktieriem, iepazīstinot gan ar teātra vēsturi, gan paviesojoties dažādu cehu mājvietās, gan daloties ar interesantiem faktiem un personiskiem, kurioziem stāstiem no teātra ikdienas.

Ekskursijas iespējams pieteikt līdz 40 cilvēkiem (tādā gadījumā daloties divās grupās), rakstot uz [email protected].

Plašāka informācija: www.mct.lv.

Biļetes uz izrādēm iespējams iegādāties teātra kasē, Biļešu servisa kasēs un www.bilesuserviss.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Kur?

Kad?

1. janvāris, 1970

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Līdzināties, mierā!

Kur viņi paliek? Lauzu galvu katru reizi, kad dzirdu uztrauktas balsis, kas atkārto vēl un vēlreiz: trūkst cilvēku

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja