Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Nacionālajā teātrī notiks Gundara Grasberga, Kārļa Kazāka un Māra Bīmaņa koncerts Jušanas

Tikai 2., 3. aprīlī un 18. maijā Latvijas Nacionālā teātra LMT Jaunajā zālē izskanēs Gundara Grasberga, Kārļa Kazāka un Māra Bīmaņa koncerts Jušanas, informēja teātra pārstāve Līga Rimšēviča.

Jušanas ir mūzikas, dzejas un stāstu vakars, kurā skanēs Imanta Ziedoņa, Ojāra Vācieša un Vizmas Belševicas dzejas un stāstu rindas. Tas ir ceļš, kuru, vienā laikā, vienā pilsētā un uz vienas ielas augušie Grasbergs, Kazāks un Bīmanis, ir katrs citādi gājuši, lai sastaptos un kopā stāstītu par pieaugšanu no saknēm līdz mirklim, kurā apzināties, ka tālāk ir jārada pašiem.

Kā apgalvo uzveduma dalībnieki: "Jušanas Latvijas Nacionālā teātra LMT Jaunajā zālē ir mēģinājums satvert laiku, vārdu un mūziku vienā mirklī, vai pusotrā stundā."

Gundars Grasbergs, viens no spilgtākajiem savas paaudzes aktieriem, Jušanu vakaros ļausies piedzīvotajam un sapņotajam, pašam nozīmīgākajās latviešu autoru dzejas rindās un stāstos. Un ne pirmo reizi aktieris ar savu mūzikas sajūtai papildinās Kārļa Kazāka dziesmu skanējumu, piepildot skaņas ainavu ar basģitāras un klavieru skaņām.

Mūziķis Kārlis Kazāks nereti saviem nozīmīgākajiem mūzikas notikumiem ir izvēlējies Latvijas Nacionālo teātri, un arī Jušanu vakarā atskaņos savas un citu autoru dziesmas, dziedot, spēlējot ģitāras un trompeti. Jau ierasts blakus Kārlim Kazākam varēs redzēt un saklausīt vienu no Latvijas emocionālākajiem un izsmalcinātākajiem ģitāristiem - Māri Bīmani.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja