Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

No 21. maija Latvijas Televīzijā Teātris.zip 10. jubilejas raidījumi un izrādes

No 21. maija Latvijas Televīzijā atgriežas Teātris.zip – ar Borisa un Ināras Teterevu fonda atbalstu skatītāji trīs sestdienas pēc kārtas varēs vērot jaunus Latvijas teātru iestudējumus, savukārt "pavasara tūres" noslēgumā – 11. jūnijā – gaidāms īpašais Teātris.zip 10. jubilejas raidījums, informēja LTV pārstāve Anita Jansone.

2021./2022. gada sezona ir desmitā, kopš LTV ar Borisa un Ināras Teterevu fonda atbalstu ieraksta un raidījumā Teātris.zip demonstrē Latvijas teātru iestudējumus. Desmit gados izrādes noskatījušies vairāk nekā 7 102 500 skatītāju. Šī gada maijā un jūnijā raidījumu ciklā gaidāmi jauni demonstrējumi. Savukārt Teātris.zip īpašajā izlasē iekļautās izrādes var skatīties jau tagad.

21. maija vakarā skatītājiem būs iespēja vērot lieliskās aktrises Gunas Zariņas iznācienu dzejnieka Aivara Neibarta jeb Ņurbuļa lomā Jaunā Rīgas teātra un režisora Alvja Hermaņa izrādē Dieviņš pillā. Gaidāma dzejas un aktiermeistarības straume latviešu valodas gardēžiem. Pirms izrādes Guna Zariņa viesosies pie Ojāra Rubeņa raidījumā Teātris.zip.

28. maijā – Dailes teātra izrāde, franču 20. gadsmita literatūras klasiķa un enfant terrible, politiski radikālā un ar personisku kriminālu vēsturi apveltītā Žana Ženē meistardarbs Kalpones Viestura Meikšāna režijā ar trim izcilām aktrisēm – Rēziju Kalniņu, Ilzi Ķuzuli-Skrastiņu un Ievu Segliņu. Visas aktrises pirms izrādes viesosies raidījumā Teātris.zip.

4. jūnijā būs skatāma ļoti īpaša izrāde Suni ārā nedzenama nakts – tajā mūzikas namā Daile satiekas trīs latviešu kultūrvēsturē izcilas personības – dzejnieks Ojārs Vācietis, komponists Raimonds Pauls un Jaunā Rīgas teātra "zelta fonda" aktieris Andris Keišs. Keišs, brīžam pārkāpjot, brīžam respektējot un brīžam arī sapludinot un nojaucot laika robežas, vedina skatītāju ielūkoties dzejnieka Ojāra Vācieša ģeniālās personības un mākslas pasaulē. Raimonda Paula vadībā dzimuši vairāki potenciāli hiti. Un, protams, abi izrādes radītāji – Andris Keišs un Raimonds Pauls – pirms izrādes sarunāsies ar Ojāru Rubeni raidījumā Teātris.zip.

Savukārt "pavasara tūres" noslēgumā – 11. jūnijā – gaidāms lielais, dzirksteļojošais Teātris.zip 10. jubilejas raidījums! Tajā ar Ojāru Rubeni satiksies deviņu dažādu teātru aktieru pāri, lai sniegtu īpašus priekšnesumus un raidījuma vadītājam atklātu, kā teātris ietekmē dzīvesbiedru attiecības. Aktieru pāru vidū Andris Keišs un Kristīne Zadovska, Artūrs Krūzkops un Ieva Segliņa, Imants Strads un Elīna Vāne un citi.

Lai padarītu teātra mākslu pieejamu vēl plašākai auditorijai, Latvijas Televīzija sadarbībā ar Borisa un Ināras Teterevu fondu izveidojusi Teātris.zip īpašo izrāžu izlasi. Tajā iestudējumi skatāmi neierobežotu laiku, atšķirībā no jau ierastās iespējas ēterā redzētās izrādes skatīties nedēļu.

Raidījumu cikla Teātris.zip arhīvu var skatīties šeit:

Raidījums Teātris.zip un izrāžu iestudējumu televīzijas pirmizrādes – no 21. maija sestdienās plkst. 21.05 LTV1 un REplay.lv. Izrādes satura atskaņotājā REplay.lv un LTV Teātris.zip lapā pēc televīzijas pirmizrādes būs skatāmas septiņas dienas.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja