Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Noskaidroti tautas deju kolektīvi, kuri piedalīsies skolēnu Dziesmu un deju svētkos

28.aprīlī noskaidroti skolēnu tautas deju kolektīvi, kuri piedalīsies X Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkos šovasar no 6. līdz 11. jūlijam. Zināms, ka uz Rīgu svētku laikā dosies 620 kolektīvi, informē gaidāmo Dziesmu un deju svētku komunikācijas grupas pārstāve Aiga Ozoliņa. Pēc viņas teiktā, rezervē atstāti 74 tautas deju kolektīvi, kuriem galīgo lēmumu par piedalīšanos svētkos varēs pateikt pēc visiem atlases konkursiem maija beigās.

Tad arī tiks apkopots kopējais svētku dalībnieku saraksts. Kā pastāstīja A.Ozoliņa, skatēs kopā piedalījušies 974 kolektīvi ar 20 000 dejotājiem no visiem Latvijas novadiem. Vislielākais dalībnieku skaits bijis Vidzemē - 396 kolektīvi. Vislielākā konkurence - 10.-12.klašu grupā, kurā startēja 178 kolektīvi. Izvērtējot deju kolektīvu sniegumu, žūrijas komisija 140 stundās noskatītījusies 1950 dejas.

„Man ir patiess gandarījums, ka skolēnu dejotprasmes līmenis ir kļuvis augstāks. To apliecina arī lielais laureātu skaits – 77 kolektīvi saņēmuši vairāk nekā 45 punktus no 50 maksimālajiem. Tomēr visapbrīnojamākais ir tieši lauku bērnu neviltotais un dabiskais dejotprieks un viņu skolotāju prasme atrast bērnos to stīdziņu, lai viņi atraisītos un dejotu no sirds. Un tādu kolektīvu ir ļoti daudz!” - atzīmē tautas deju lielkoncerta „Deja kāpj debesīs” projekta vadītāja un kolektīvu atlases skašu žūrijas atbildīgā sekretāre Ilze Mažāne.

Kā vēsta gaidāmo svētku preses dienests, X Skolu jaunatnes Dziesmu un deju svētkos piedalīsies vairāk nekā 12 500 tautas deju kolektīvu dalībnieki. Viņu sniegumu varēs redzēt ģenerālmēģinājumā un divos koncertos Daugavas stadionā 11.jūlijā, laureātu koncertā VEF kultūras pilī. Dejotāji krāšņos arī koru koncertu „Mana zeme, zemīte jaukā!” Mežaparka Lielajā estrādē. Dejotāju priekšnesumi būs vērojami arī Vērmanes dārzā.
Visvērienīgākais būs lielkoncerts Daugavas stadionā „Deja kāpj debesīs”, kura mākslinieciski vadītāji ir B. Šteina un A. Daņiļevičs, bet režisors U. Brikmanis. Pēc A.Ozoliņas teiktā, šī koncerta struktūra veidota kā simbolisks dzīvības koks ar saknēm, stumbru un galotnīti. Koncertā apkopotas gan vecmeistaru zelta fonda dejas, piemēram, H. Sūnas, M. Lasmanes, Z.Zeltmates, U. Žagatas dejas, gan jaundarbi, piemēram, G. Baumaņa , D. Adviljones, O.Freibergas, I. Mistres , S. Jonaites dejas. Kopā ar dejotajiem uzstāsies arī vokālā grupa „Kosmoss”.
Galvenos deju koncertus varēs vērot tiešraidē Latvijas Televīzijas 1. kanālā. Plašāka informācija par svētku norisēm atrodama interneta vietnēs: www.visc.gov.lv un www.dziedundejo.lv.



Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja