Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Pēdējo reizi Liepājas teātrī izrāde Spēlē, Spēlmani!

Sestdien, 11. maijā, plkst. 18 Liepājas teātrī  20 un pēdējo reizi tiks spēlēta izrāde Spēlē, Spēlmani!, informēja teātra pārstāve Zanda Borga. Režisors Valdis Lūriņš izrādi iestudēja 2011. gada aprīlī – gadā, kad tika svinēta dzejnieka Aleksandra Čaka 110 dzimšanas diena.

Iestudējums veidots dzejas teātra tradīcijā – ar Čaka daiļrades palīdzību atklāts gan dzejnieka dzīves gājums, gan sarežģītais mākslas darba radīšanas process, gan laikmets un latviešu tautas liktenis. Iestudējums tapis, aptverot lielu Čaka daiļrades daļu – dzeju, poēmas, stāstus, to visu papildina Imanta Kalniņa mūzika.

"Tas ir dinamisks un vizuāls teātris, ceru, ka skatītājs ļausies Čaka domas un emociju pavedienam," iestudējot izrādi, uzsvēra režisors V. Lūriņš, vēl piebilstot: "Mēs ceram, ka ar savām sirdīm būsim kaut mazliet pietuvojušies Čaka lielajai, pukstošajai sirdij."

Iestudējums nozīmīgs un īpaši mīļš ir aktierim Kasparam Kārkliņam, kurš par šo lomu saņēma 2010./2011. gada Spēlmaņu nakts balvu nominācijā Gada jaunais skatuves mākslinieks. Par viņa darbu iestudējumā teātra zinātniece Silvija Radzobe teikusi: "Jaunais aktieris Kaspars Kārkliņš piešķir negaidītu dziļumu un noslēpumainību shematiski uzrakstītajam idealizētā dzejnieka tēlam. Viņā norit nepārtraukta intensīva iekšējā darbība – vēlēšanās saprast pasauli un sevi. Intonācijas delikāti maigas, jautājošas, izbrīna pilnas. Pat ja reālais Čaks tāds nebija, es varu un pat gribu pieņemt, ka viņš bija tieši tāds."

Pārējās lomās: Viktors Ellers, Sandis Pēcis, Pēteris Lapiņš, Leons Leščinskis, Anita Kvāla, Everita Pjata, Ilze Jura, Sigita Jevgļevska un citi.

Pēdējā izrāde tiks iemūžināta televīzijas arhīvā un to raidījuma Teātris. zip ietvaros varēs noskatīties Latvijas iedzīvotāji.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja