Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Pirmizrāde R.Vaivara izrādei "Visiem zināmais lācis un viņa dr."

Latvijas Nacionālā teātra Jaunajā zālē pirmizrāde Regnāra Vaivara izrādei "Visiem zināmais lācis un viņa dr." Izrāde ir pirmais mēģinājums Latvijas teātrī paskatīties uz populāro A.A.Milna darbu par lācīti Pūku kā uz katra to lasījušā cilvēka pieredzes nospiedumu.

Tas, ka šo grāmatu, kas domāta bērniem, lasa pieaugušie, ir viena no pasaules literatūras mīklām. To pierāda ne tikai pats "Pūks", bet arī dažādie darbi, ko sarakstījuši gan psihoterapeiti un psihoanalītiķi, gan filosofi, meklējot atbildes uz šīs grāmatas popularitātes noslēpumu. Arī Regnāra Vaivara pieteikums strādāt kopā ar psihoterapeitiem liecina, ka tas ir viens no ceļiem, ko darīt ar izvēlēto tēmu, tomēr novatoriskais un oriģinālais slēpjas teātra, dzīves un literatūras attiecību pētīšanā, ko mēģinājumu laikā iecerējis veikt ekstravagantais teātra taisītājs Regnārs Vaivars. Ja Milna varoņos tiek atrastas populārākās cilvēku tipu un raksturu iezīmes, tad tādas ir sastopamas arī aktieros, un rodas jautājums, kādas lomas padodas aktierim, kas dzīvē nes sevī Pūka arhetipu? Bet kādas tam, kam raksturīgi Ēzelīša Ī-ā gājieni? Un ciktāl aktieris ir gatavs atklāt sevi un ar pašironiju paraudzīties uz sevi no malas, ja viņš ir Trusītis?

Lomās Mārcis Maņjakovs (Lācis), Gundars Grasbergs (Maza cūka), Juris Lisners (Trusis), Juris Hiršs (Ēzelis), Kaspars Zvīgulis (Tigers), Jānis Vimba (Mazs ķengurs), Zane Jančevska (Ķengurs), Dace Bonāte (Pūce), Zane Leimane (Bērns), Maima Grīnberga (Bubulis), Ausma Ziemele (Pēka).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja