Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +4 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Puntulis: Strīds starp VNĪ un būvnieku apdraud Valmieras teātra darbu

Ieilgušie strīdi starp Valmieras teātra ēkas īpašnieku un pārbūves projekta virzītāju VAS Valsts nekustamie īpašumi (VNĪ) un būvnieku apdraud teātra darbu šo un iespējams arī nākamo sezonu, atzīst kultūras ministrs Nauris Puntulis (NA), norādot, ka situācija šobrīd ir kritiska.

Puntulis trešdien uz tikšanos bija aicinājis VNĪ valdes locekļus Renāru Griškevicu un Jeļenu Gavrilovu, lai saņemtu skaidrojumus par Valmieras teātra ēkas būvniecības darbu aktuālo statusu, kā arī turpmākās rīcības scenārijus, informēja ministra padomniece Inga Vasiļjeva. Sarunā piedalījās arī ministrijas valsts sekretāre Dace Vilsone un Valmieras teātra direktore Evita Sniedze.

Ministrs uzsver, ka VNĪ nekavējoties jārod racionāls, saimniecisks un uz teātra darbības nepārtrauktību vērsts risinājums. Puntulis aicina VNĪ valdi un padomi apskatīt Valmieras teātri pirms jebkāda lēmuma pieņemšanas, lai klātienē iepazītos ar situāciju.

Valmieras teātra direktore norāda, ka teātris ir ķīlnieks ieilgušam strīdam. Teātris ir pielāgojis savu darbību būvniecības darbiem, strādājot teātra darbībai nepiemērotos apstākļos. Apzinoties potenciālos būvniecības projekta attīstības scenāriju un ņemot vērā Jaunā Rīgas teātra ēkas pārbūves pieredzi, Sniedze pauž bažas par teātra attīstības iespējām tuvākajā nākotnē.

Pēc viņas paustā, patlaban vairāk nekā puse Valmieras teātra ēkas ir demontēta, bez jumta un sienām, ir demontēts siltumtīkls, atstājot teātra ēku bez apkures, labierīcībām, ūdensvads ar siltu ūdeni ir pieejams tikai vienā grimētavā, kas pielāgota frizētavai. Tajā pat laikā Valmieras teātris kopš pagājušā gada janvāra nav pārtraucis spēlēt izrādes teātra Apaļajā zālē, un kopā ar viesošanos Latvijā un Dailes teātrī katru mēnesi tiek rādītas vairāk kā divdesmit izrādes.

Teātra direktore ir pateicīga skatītājiem, kuri, neraugoties uz nekomfortabliem apstākļiem, turpina apmeklēt izrādes Apaļajā zālē un gaida teātri visā Latvijā. Sniedze uzsver, ka skatītāji būtu pelnījuši jaunu teātra ēku ar lielo skatuvi jau uz teātra simtgadi 2023.gadā.

Pēc sākotnējā plāna, ko izstrādāja VNĪ, projekts bija jāpabeidz 2022.gada oktobrī, vēlāk termiņi tika pārcelti uz 2023.gada janvārī un pēc tam - uz 2023.maiju.

Jau ziņots, ka pārbūves projektā Valmieras Drāmas teātra ēkai tiks paaugstināta energoefektivitāte un uzlabota energovadība, teātra darbiniekiem nodrošināta komfortablāka darba vide, izbūvēta jauna black box zāle, kā arī uzlabota vides pieejamība.

Plānotās projekta izmaksas ir 9,7 miljoni eiro, kas ietver būvniecības, projektēšanas, autoruzraudzības, aprīkojuma iegādes un citas izmaksas, no tām būvniecības izmaksas - 6, 57 miljoni eiro bez pievienotās vērtības nodokļa. Būvdarbus veic pilnsabiedrība SBSC, kuras dalībnieki ir SIA Skonto būve un SIA Skonto Construction.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Lielās cerības

Ik gadu mēs gaidām brīnumu – kādas Latvijā tapušas filmas iekļaušanu oficiālajā Kannu kinofestivāla skatē. Jo kaut kad taču tam ir jānotiek, par spīti visam!

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja