Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Rīgā norisināsies britu aktiera un Šekspīra daiļrades pētnieka Pola Gudvina godalgotā monoizrāde Makbets

Otrdien, 9. aprīlī, plkst. 19.30 Rīgā, Hanzas ielā 22, vienīgo izrādi Latvijā piedzīvos godalgotās Apvienotās Karalistes teātra apvienības The Shakespeare Edit veidotā monoizrāde Makbets (Macbeth). Tā būs unikāla iespēja baudīt vienu no slavenākajām Šekspīra lugām oriģinālvalodā – britu aktiera un Šekspīra daiļrades pētnieka Pola Gudvina interpretācijā.

Stundu ilgā monoizrāde ir psiholoģiski daudzslāņains un dinamisks stāsts par ambīcijām, neprātu un nāvi, ko papildina unikāls skaņu celiņš. Elpu aizraujošais iestudējums ir izrādīts izpārdotās zālēs Londonā, Undīnē (Itālijā) un citur pasaulē. Šī koncentrētā Šekspīra lugas versija ir ieguvusi balvu kā labākā starptautiskā izrāde pasaulē lielākajā monoizrāžu festivālā United Solo Ņujorkā (United Solo Theatre Festival). Uzreiz pēc izrādīšanas Rīgā Makbets būs daļa no Jorkas Sarptautiskā Šekspīra festivāla (York International Shakespeare Festival) programmas Lielbritānijā.

Uz skatuves kāps The Shakespeare Edit dibinātājs un mākslinieciskais vadītājs Pols Gudvins (Paul Goodwin). Britu aktieris, režisors un pasniedzējs visas savas profesionālās karjeras laikā ir pētījis Viljama Šekspīra darbus un darbojies kā aktieris dažādos Lielbritānijas teātros, tostarp Karaliskajā Šekspīra teātrī un Lielbritānijas Nacionālajā teātrī, kā arī pasniedzis meistarklases Lielbritānijā, Indijā, Grieķijā, Latvijā un citviet pasaulē.

Oriģinālmūziku izrādei Makbets ir radījis ukraiņu komponists Dmitrijs Saratskis (Dmitro Saratskyi). Izrādē Šekspīra teksti izskanēs oriģinālvalodā, skatītājiem būs pieejami titri latviešu valodā.

Izrāde Latvijā notiek ar British Council pārstāvniecības Latvijā atbalstu un sadarbībā ar apvienību PUTRA. Tā notiks Laikmetīgās mākslas centra Kim? nākotnes telpās.

Biļetes nopērkamas bezrindas.lv platformā https://ej.uz/macbeth.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja