Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Rīgas Krievu teātrī paredzētā Intara Rešetina izrādes Momo!!! pirmizrāde notiks martā

Režisora Intara Rešetina iestudētās izrādes Momo!!! šodien, 18. februārī, paredzētā pirmizrāde pārcelta uz 8. martu, tālākās izrādes pēc tam notiks 15. 16., 17. martā, informēja teātra pārstāvji.

Luga top pēc mūsdienu franču dramaturga Sebastjana Tjerī lugas Momo. Šī izrāde būs otrais Intara Rešetina režijā tapušais darbs Čehova teātrī.

Dramaturga Sebastjana Tjerī daiļrade Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātrī tiek iestudēta pirmo reizi. Kritiķi viņa radošos risinājumus salīdzinājuši ar tiem, kuri sastopami Franca Kafkas un Semjuela Beketa darbos, kā arī atzīmē viņa dialogu asprātību. Luga Momo tika sacerēta un pirmo reizi iestudēta 2015. gadā, un pats Sebastjans Tjerī kā profesionāls aktieris šajā izrādē atveidojis arī vienu no lomām.

Režisors Intars Rešetins par iestudējumu saka: "Absurds ir žanrs, kas tik ļoti raksturo šo laiku, tādēļ Sebastjana Tjerī absurda pilnā traģikomēdija ar tajā ietverto kodu, manuprāt, ir izcili piemērota sarunai ar šodienas skatītāju. Mēs dzīvojam ļoti dīvainā laikā un, domāju, nebūs pārspīlēti teikts - pat vēsturiskā -, kad uz zinātnes un medicīnas attīstības fona mums visapkārt valda samulsums, haoss, neziņa, dezinformācija, bailes, nāve, nemaz nerunājot par piesārņojumu un globālo sasilšanu. Viss ir ciklisks, viss, šķiet, reiz jau ir bijis. Iespējams, citās izpausmēs, bet bijis. Kā dzīvot tālāk? Kurp mēs kā civilizācija virzāmies? Tie ir jautājumi, kas nodarbina, kas skar ikvienu! Kurp aizvedīs civilizācijas progress? Vai mēs neesam pazaudējuši cilvēcību, sekojot straujajam dzīves tempam? Mēs katrs esam tik ļoti vērsti uz sevi, savu karjeru, panākumiem, dzīves komforta līmeni, savu vajadzību, īsti neprotot ne dzirdēt, ne redzēt, ne just, ne sarunāties. Šī izrāde ir kā kliedziens sajūtai par to neprātu, kurā atrodamies un kur kopā virzāmies."

Intara Rešetina radošā lugas interpretācija ieinteresējusi arī pašu dramaturgu, kas izteicis vēlmi apmeklēt izrādi, kad situācija ar Covid-19 izplatību kļūs labvēlīgāka.

Plašāka informācija: www.mct.lv.

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja