Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Sākas starptautiskais laikmetīgās dejas festivāls Laiks dejot

Festivāls Laiks dejot sākas šovakar ar Latvijas jauno horeogrāfu — Kultūras akadēmijas studentu — izrādi Četras ceturtdaļas, ko varēs noskatīties Dailes teātra Mazajā zālē. "Ievērojam tradīciju, ka festivālu iesāk jaunie. Viņi ir divus gadus mācījušies, lai nu rāda, ko prot," pauž festivāla krustmāte un aizbildne vienā personā — horeogrāfe Olga Žitluhina. Tikko atgriezusies no Tallinas, kur risinājies kārtējais ar dejošanu saistītais pasākums, viņa ar patiesu degsmi un aizrautību stāsta, ka šogad festivāls notiek jau ceturto reizi un tas veltīts Krievijas laikmetīgajai dejai. "Esmu ārkārtīgi priecīga, ka mums beidzot uz Rīgu izdevies dabūt Sašu Pepeļajevu (krievu horeogrāfs Aleksandrs Pepeļajevs — red.)! Turklāt viņš uz šejieni ved savu jaunāko izrādi Muh Cokotuh (Muša Cakatauša), ko teātra trupas Apparatus izpildījumā varēs noskatīties šo sestdien Rīgas mākslas telpā." Rīgā festivālā viesosies arī Lielbritānijas un Francijas pārstāvji.

Starp citu, arī pati Olga bez dejošanas neiztiks — viņa piektdienas vakarā piedalās pašas vadītās dejas kompānijas dalībnieka Dmitrija Gaitjukēviča darba Dixhuit pas (Astoņpadsmit soļi) pirmizrādē. "Tas tapis pēc Patrika Zīskinda slavenā romāna Parfīms motīviem," horeogrāfe ar lepnumu stāsta un piebilst — šī nu būs tā reize, kad viņa varēs izbaudīt dejošanu, jo par horeogrāfiju un režiju atbildēs citi. "Īsta brīvības sajūta!" O.Žitluhina smejas. Viņa arī atgādina, ka festivāla laikā būs iespēja noskatīties pašmāju jauno horeogrāfu Elīnas Breices, Sintijas Siliņas, Annas Dubrovskas un Baibas Krieviņas iestudējumus.

Tiesa, ir viena nianse: izrādes varēs noskatīties tikai līdz svētdienai, 7.jūnijam. "Festivāls turpināsies arī nākamnedēļ līdz pat 12.jūnijam, taču tad notiks meistarklases, kurās varēs piedalīties gan iesācēji, gan tādi, kam jau ir dejotāja pieredze." Horeogrāfe stāsta, ka dažādu dejas tehniku un kontaktimprovizācijas meistarklases Rīgas Horeogrāfijas vidusskolā un Rīgas mākslas telpā pasniegs festivāla dalībnieki un viesi. Paralēli ierastajai meistarklašu norisei būs iespēja apmeklēt arī Dinas Huseinas vadīto multimediju meistardarbnīcu, bet tie, kurus interesē dejas teorija, varēs piedalīties seminārā Deja un tēlotājmāksla, ko vadīs britu horeogrāfs Stjuarts Svīnijs. Diemžēl pieteikšanās tām jau nokavēta — to varēja izdarīt līdz pagājušās nedēļas nogalei.

Tomēr Olga Žitluhina uzsver, ka ikvienam interesentam joprojām ir iespēja aiziet un noskatīties kādu no sev tīkamajām izrādēm, kas notiks jau ierastajās vietās — Dailes teātra Mazajā zālē, Kamerzālē un Rīgas Horeogrāfijas vidusskolā. Šim vietām šogad klāt nākusi arī Rīgas mākslas telpa. "Ejam plašumā!" priecājas O.Žitluhina un uzsver — biļetes uz koncertiem vēl ir nopērkamas.

Festivāls

Laikmetīgās dejas festivāls Laiks dejot.

7.—12.IV, Dailes teātris, Rīgas Horeogrāfijas skola, Rīgas mākslas telpa. Sīkāka informācija: www.dance.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja