Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Sestdiena, 11. maijs
Milda, Karmena, Manfreds

Šodien Rīgā viesosies izcilā krievu aktrise Čulpana Hamatova

Šodien, 7. oktobrī, Latvijas Nacionālajā operā notiks Čulpanas Hamatovas muzikālā monoizrāde Stunda, kad ieplūsti dvēselē kā sargājošās rokās, kurā piedalīsies saksofoniste Veronika Kožuharova un pianiste Poļina Kondratkova.

Daļa līdzekļu no biļešu pārdošanas sadarbībā ar Pētera Avena labdarības fondu Paaudze tiks novirzīta Bērnu slimnīcas fondam Bērnu klīniskās universitātes Hematoonkoloģijas nodaļas remontam.

"Tā nav izrāde – tā ir mūsu kaismīgā vēlme dalīties ar iespēju aizbēgt no aukstās un nejūtīgās realitātes. Mūs "jaunās paaudzes" pārstāves – saksofonisti Veroniku Kožuharovu, pianisti Poļinu Kondratkovu un aktrisi Čulpanu Hamatovu – aiz rokas vedīs divas izcilas sievietes, divas izcilas dzejnieces – Marina Cvetajeva un Bella Ahmaduļina. Vakarā izskanēs viņu darbi Māte un mūzika, Mūzikas stundas un Pasaka par lietu. Šāda dzejas un prozas lasīšana uz skatuves ir liela nekaunība, taču šo darbu dāvātais prieks pārspēj ikvienas bailes. Un, cieši aizverot acis, mēs tomēr ienirsim šajā brīnišķīgajā stihijā," stāsta Čulpana Hamatova.

Čulpana Hamatova ir viena slavenākajām un pieprasītākajām jaunajām aktrisēm mūsdienu Krievijā. Pēdējā laikā viņas vārds aizvien biežāk saistīts ar labdarības pasākumiem. Kopā ar Dinu Korzunu Čulpana organizēja fondu Dāvā dzīvi, kas sniedz palīdzību bērniem ar onkoloģiskām saslimšanām.

Valsts prezidenta kundze, labdarības akcijas patronese Dace Seisuma saka: "Esmu gandarīta, ka jautājums par palīdzības un atbalsta sniegšanu smagi slimiem bērniem kļūst aizvien aktuālāks ne tikai valsts, bet arī sabiedrisko organizāciju un privātpersonu līmenī. Jūtos ļoti aizkustināta, ka talantīgā aktrise Čulpana Hamatova ar sava speciāli radītā fonda atbalstu palīdz ne tikai Krievijas mazajiem hematonkoloģijas pacientiem, bet, uzstājoties Rīgā, rod iespēju palīdzēt arī Latvijas mazajiem pacientiem."

Liene Dambiņa, Bērnu slimnīcas fonda vadītāja atzīst: "Talantīgās aktrises Čulapanas Hamatovas uzstāšanās Rīgā būs izcils un nozīmīgs kultūras notikums, un mēs no sirds priecājamies, ka šī notikuma ietvaros palīdzība tiks sniegta Bērnu slimnīcas Onkoloģijas nodaļai. Kultūras dzīves notikumu sasaistīšana ar labdarību ir ļoti nozīmīga, jo šādi talantīgi mākslinieki var pievērst uzmanību aktuālām problēmām un vajadzībām, savukārt skatītājiem un klausītājiem ir iespēja palīdzēt."

"Katram, kurš apmeklēs koncertu, būs iespēja nesavtīgi palīdzēt. Katra iegādātā biļete būs sirdsdarbs ar nenovērtējamu virsvērtību. Visi kultūras notikumi, kuriem šogad sniedzam atbalstu, palīdz iecerei veikt pilnvērtīgu Hematoonkoloģijas nodaļas remontu, ziedojot tam daļu no biļešu ieņēmumiem," akcentē Fonda direktors Igors Bass.

Bērnu slimnīcas Hematoonkoloģijas nodaļa ir vienīgā vieta Latvijā, kur tiek ārstēti bērni ar onkoloģiskām saslimšanām. Ik gadu onkoloģiska saslimšana tiek diagnosticēta 40 līdz 50 bērniem visā Latvijā. Bērnu slimnīcas Hematoonkoloģijas nodaļā kopumā gada laikā ārstējas aptuveni 900 pacienti. Turklāt vienas ārstēšanas epizodes ilgums stacionārā ir vidēji no viena līdz diviem mēnešiem, taču, ņemot vērā slimības specifiku, nereti nepieciešama atkārtota stacionēšanās, līdz ar to slimnīcā pavadāmais laiks var ilgt pat pusgadu un vairāk. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja