Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Teātra režijas studenti triumfē Brno

Latvijas Kultūras akadēmijas (LKA) teātra režijas 4. kursa studenti ar pasniedzēja Deivida Džovanzanas iestudēto delartisko Šekspīra "Simbelīnu" no 15. līdz 19. aprīlim piedalījās Starptautiskajā Teātra skolu festivālā Setkani/Encounter (Sastapšanās) Brno, Čehijas Republikā, kur guva nedalītu publikas un kolēģu sajūsmu, ziņo Latvijas Jaunā teātra institūts.

Vienu no trim festivāla žūrijas piešķirtajām individuālajām balvām saņēma Karalienes lomas atveidotāja Arnita Jaunzeme „par precīzu un meistarīgu darbu ar masku, balsi, skatuves kustību un mūziku un par īpatnēju humora un drāmas sakausējumu aktierdarbā”

Daudzu vērtējumā mūsu studentu asprātīgā un jautrā "Simbelīna" versija bija labākā festivāla izrāde starp kopumā 14 pamatprogrammas izrādēm no 11 dažādām valstīm – ASV, Austrijas, Bosnijas Hercogovinas, Čehijas, Francijas, Kanādas, Krievijas, Polijas, Serbijas, Slovākijas un Latvijas. Izrādes gaismotājs Dainis Sumišķis, kas ir redzējis gandrīz visas Rīgā teātrī "Skatuve" spēlētās Simbelīna izrādes, teica, ka Brno studenti spēlējuši ar īpašu atdevi un tā noteikti bijusi viņu līdz šim vislabākā izrāde.Izrāde "Simbelīns" tapa kā LKA teātra režijas 4. kursa studentu bakalaura darbs aktiermeistarībā, mēnesi garas "commedia dell arte" meistarklases laikā, kuru vadīja Deivids Džovanzana (Itālija / Somija).

No Somijas bija ieradies arī režisors Deivids Džovanzana, lai palīdzētu mūsu studentiem adaptēt iestudējumu starptautiskai auditorijai. Dažas ainas tika spēlētas angļu valodā, un tas pilnībā atbruņoja skatītājus, kas, pārsmējušies līdz asarām, beigās sarīkoja "Simbelīna" ansamblim milzīgas ovācijas. Deivids Džovanzana saņēma vairākus piedāvājumus vadīt delartiskās komēdijas kursus un meistarklases, bet izrāde Simbelīns tika uzaicināta viesizrādēs uz Berlīni 2009. gada janvārī. Pirmizrāde notika 2007. gada 19. decembrī teātrī "Skatuve", un iespējams, vēl pirms izlaiduma jūnijā kāda izrāde tiks nospēlēta.



Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja