Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Tiešsaistē norisinās starptautiskais teātru festivāls Kingfestival

No 8. līdz 12. oktobrim Krievijā, Novgorodā norisinās 16. Starptautiskais teātru festivāls Kingfestival, kurā Latviju pārstāvēs Latvijas Leļļu teātris. Teātra starptautiskā programma šogad būs skatāma tiešsaistē.

16. Starptautiskais teātru festivāls Kingfestival pulcē pašmāju un ārvalstu kompāniju vizuālā, leļļu un deju teātra izrādes bērniem, jauniešiem un pieaugušajiem.

Tradicionāli festivālā tiek pārstāvēti gan dažādi Krievijas teātri, kuru izrāde šogad tiek spēlētas klātienē, gan veidota starptautiskā programma, kas šogad pandēmijas dēļ skatāma tiešsaistē. Tiešsaistes izrādes skatītājiem pieejamas bez maksas un skatāmas no laika, kad izrāde iekļauta repertuārā, līdz pat norises dienas pusnaktij.

Vietnē www.kingfestival.ru festivāla laikā būs iespējams redzēt izrādes Ugunsputns (Janni Younge Productions, Dienvidāfrikas Republika), Princese uz zirņa (Latvijas Leļļu teātris, Latvija), Frankenšteins (Bīlefeldes pilsētas teātris, Vācija), Vaboļu spainis (Papermoon leļļu teātris, Indonēzija), Atsperies! (Compagnie Arcosm, Francija), Trīs mūki (Ķīnas Nacionālais bērnu teātris, Ķīna), Fokus Pokus (Cie Philippe Saire, Šveice), Vecais vīrs un upe (WEEFESTIVAL, Kanāda), MACBETH MUET (kompānija La Fille Du Laitier, Kanāda).

Latvijas skatītājiem šī ir unikāla iespēja bez maksas noskatīties deviņas vizuāli, tehniski un saturiski dažādas izrādes, kas sniedz priekšstatu par formas teātra iespējām un daudzveidību 21. gadsimtā. Lielākā daļa festivāla izrāžu ir bez teksta, tās paredzētas 4+, 7+, 12+ un 16+ auditorijai vecuma ierobežojuma ziņā.

Latvijas Leļļu teātris festivālā piedalās ar Vijas Blūzmas marionešu iestudējumu Princese uz zirņa krievu trupas izpildījumā, kas veidots pēc Hansa Kristiana Andersena pasakas motīviem. Iestudējums būs skatāms 9. oktobrī no plkst. 11.00 līdz pusnaktij. Izrādes īpašā vērtība ir deviņas izsmalcinātas marionetes, ko radījusi māksliniece Anita Znutiņa-Šēve, lai pazīstamo pasaku izstāstītu vienā no sarežģītākajām leļļu teātra tehnikām. Iestudējuma scenogrāfijas un atmosfēras radīšanā būtisku nozīmi ieņem videomākslinieces Inetas Sipunovas radītās videoprojekcijas, bet mūziku un dziesmu tekstus sarakstījis komponists Mikus Frišfelds. Krievu trupas izrādē lomas atveido aktieri Kristīne Varša, Jūlija Meščerjakova un Aleksandrs Jonovs. Izrāde pašlaik tiek iestudēta arī latviešu trupā, tās pirmizrāde paredzēta 23. oktobrī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja