Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Valmieras teātris jaunajā sezonā pievērsīsies eksperimentiem

Jaunā Valmieras teātra sezona skatītājus pārsteigs ar daudzpusīgu repertuāru un pasaulslavenu darbu iestudējumiem, ko piedāvās skatītāju un kritiķu atzinību guvuši režisori, informē teātra sabiedrisko attiecību vadītāja Zane Ceriņa.

"Katra sezona piedāvā ko jaunu skatītājiem un mums pašiem, kad, radot jaunas izrādes, meklējam, kā noformulēt sajūtu par šo laiku. Īpašu laiku, kurā mainās Eiropa, pasaule un komunikāciju veidi. Tāpēc mums būs izrāde par svešiniekiem blakus, par dzimtu noslēpumiem un lāstiem, par izstumtajiem un viņu sāpēm un priekiem, par saziņu ar otru pasaules malu, kam agrāk bija vajadzīgi trīs mēneši, bet tagad pietiek ar pāris sekundēm. Tāpēc daudz akcentēsim vizuālo un multimediālo vidi", stāsta teātra direktore Evita Sniedze.

Sezonas sākums Valmieras drāmas teātrim būs ļoti darbīgs. Jau šajā nedēļas nogalē pirmo reizi notiks vērienīgs un ambiciozs projekts – Valmieras vasaras teātra festivāls, kas no 5. līdz 7. augustam pilsētvidē rādīs īpaši festivālam radītus iestudējumus, izrādes bērniem un jauniešiem, kā arī priecēs ar kino un mūzikas vakariem. Savukārt no 17. līdz 21.augustam VDT kolektīvs ar četriem mazās formas iestudējumiem viesosies Dailes teātrī un teātra mājā Zirgu pasts Rīgā.

94. sezonas pirmais jauniestudējums pirmizrādi piedzīvos 30. septembrī Lielajā zālē, un tā būs komēdija Muiža kaņepēs, ko pēc Aleksandra Ostrovska lugas Mežs motīviem iestudē Indra Roga. Režisore atklāj, "ka pēc tik nopietniem un sarežģītiem iestudējumiem kā Zojkina kvartira un Meistars un Margarita pienācis laiks dzirkstošai komēdijai".

Šajā sezonā teātrī atgriežas aktieru tik gaidītā režisore Māra Ķimele ar vienu no pēckara vācu izcilākā režisora Rainera Vernera Fasbindera darbiem Bailes saēd dvēseli, kas iestudēts izrādē Emmiņas laime. Pirmizrāde iestudējumam paredzēta 2.decembrī.

Par pagājušās sezonas darbu divas Spēlmaņu nakts nominācijas ieguvušais režisors Reinis Suhanovs šajā sezonā iestudēs klasiku – Šarlotes Brontē Džeinu Eiru (pirmizrāde 15.decembrī) un Rūdolfa Blaumaņa Pazudušo dēlu (pirmizrāde 3.martā).

Jaunās sezonas ietvaros mazajās zālēs paredzētas izrādes arī jauniešu auditorijai, kuru scenogrāfija tiks veidota  mobila un viegli pārvietojama, lai tās varētu rādīt arī skolās. To veiks divi, par jauniešu darbiem jau iepriekš nominēti režisori. 12. janvārī pirmizrādi piedzīvos Viestura Roziņa debija – izrāde 80 dienās apkārt zemeslodei, bet 24. februārī Valda Staburaga bērni, ko iestudē Jānis Znotiņš.

Valmieras teātrī šosezon debitēs arī aktrise un diplomēta režisore Inese Pudža, kura izvēlējusies iestudēt Augusta Strindberga kamerspēli Pelikāns, kas vēsta par mātes un bērnu sarežģītajām savstarpējām attiecībām. Iestudējuma pirmizrāde paredzēta 10. februārī.

Vērienīgu savu iestudējumu Klusa nakts, dzēra nakts ar Ivana Viripajeva darbu Apskurbušie motīviem uz Lielās zāles skatuves Valmieras teātrī iecerējis režisors Regnārs Vaivars. Tā pirmizrāde 12. maijā. Savukārt psiholoģiski spēcīgus darbus iestudēs Valmieras teātra vecmeistari– 26. maijā pirmizrāde režisora Feliksa Deiča iestudētajam franču meistardarbam – Albēra Kamī detektīvam Pārpratums, bet aprīlī savu versiju par Alvja Lapiņa darbu piedāvās Varis Brasla.

Vairāk informācijas mājas lapā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja