Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Valmieras teātris jaunajā sezonā uzmanību veltīs bērnu un jauniešu auditorijai

Valmieras teātris jaunajā, 2019./2020. gada, sezonā turpinās iesākto ceļu, lielu uzmanību veltot tieši bērnu un jauniešu auditorijai, bet netiks aizmirsta arī klasika un atvēlēta vieta eksperimentiem, informēja Valmieras teātra pārstāve Marta Cekule.

Domājot par teātra jaunāko skatītāju, nule aizvadīts jau ceturtais Valmieras vasaras teātra festivāls, kas pulcējis aptuveni 6500 skatītāju. Ar katru gadu festivāls kļūst arvien nozīmīgāks un iekaro stabilu vietu gada gaidītāko notikumu vidū. Šogad festivāls bija veltīts bērniem, jauniešiem un viņu vecākiem – ģimenēm. Līdztekus deviņām festivāla izrādēm, kas notika trīs dienas dažādās Valmieras vietās pilsētvidē (mazdārziņā, zem tilta, angārā, braucošā autobusā), apmeklētājiem bija sagatavota arī bagātīga paralēlā programma – Latvijas Laikmetīgās mākslas centra mākslinieku meistardarbnīcas, Rīga IFF brīvdabas kino vakari, festivāla Pop – up radio studija.

Līdz ar jauno sezonu, aktīvi sākas arī mēģinājumu process, jo jau septembrī gaidāmas trīs pirmizrādes. Sezonas pirmie divi jauniestudējumi būs Latvijas kultūras akadēmijas Valmieras teātra aktieru 3. kursa studentu izrādes kursa vadītājas Indras Rogas un Mihails Gruzdova režijā. 7. septembrī pirmizrādi piedzīvos norvēģu rakstnieka Knuta Hamsuna jauniešu romāns Viktorija, savukārt 20. septembrī skatītāju vērtējumam tiks nodots darbs 731. solis, kura pamatā ir krievu rakstnieka Fjodora Dostojevska ievērojamā romāna Noziegums un sods teksti. Septembra izskaņā pie Valmieras teātra mazākajiem skatītājiem un viņu vecākiem nonāks vērienīgs notikums – muzikāla izrāde ar Ineses Zanderes dzejoļiem un Renāra Kaupera mūziku, režisore Inese Mičule.

Valmierā izrādi iestudēs kādreizējais teātra aktieris un režisors Edmunds Freibergs. Oktobra vidū viņa režijā būs redzama Īva Žamiaka Uz Akapulko, kundze! ar Ievu Puķi un Imantu Stradu galvenajās lomās.

Vēl šajā sezonā Valmierā izrādes iestudēs teātra ilggadējie domubiedri - Varis Brasla, Māra Ķimele, Jānis Znotiņš, Georgijs Surkovs, Mārtiņš Eihe un eksperimentālās telpas ietvaros arī aktieris Krišjānis Salmiņš. Lai gan vēl norit pēdējās sarunas, lai sezonas jauniestudējumu saraksts būtu pilnīgs, skatītājiem būs iespēja redzēt tādus iestudējumus kā Ernests Hemingvejs Ardievas ieročiem, Henriks Ibsens Spoki, Regīna Ezera Cilvēkam vajag suni, Tilti pēc R. Dž. Vollera romāna Medisonas apgabala tilti motīviem, Mārtins Makdona Inišmoras leitnats, Mana drauga meitene pēc franču filmas La Femme de mon pote motīviem.

Tāpat turpinot ikgadējo tradīciju, arī šogad – no 13. līdz 18. augustam – Valmieras teātris viesojas Rīgā, Jaunajā Rīgas teātrī, kur skatītājiem būs iespēja noskatīties divus režisores Ineses Mičules iestudējumus  Kaķis uz nokaitēta skārda jumta, kam lielās skatītāju intereses dēļ izsludināta papildizrāde un Venēra kažokādā, Stūra mājā Mārtiņa Eihes iestudētais dokumentālās prozas darbs Meža meitas. Lai gan vairums izrāžu ir izpārdotas, vēl biļetes pieejamas Biļešu paradīze kasēs un www.bilesuparadize.lv.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja