Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Voldemārs Šoriņš. Brīvdabas prieki

Režisors Voldemārs Šoriņš gatavojas brīvdabas izrādei

Sākas vasaras brīvdabas izrāžu sezona — starts tai būs jau šajā nedēļas nogalē Tukumā, kur notiks aktiera un režisora Vara Vētras iestudētā "Ar būdu uz baznīcu" izrāde. Savukārt viņa kolēģis Voldemārs Šoriņš un Muzikālais teātris 7 ķersies pie jaunas muzikālas komēdijas Vienas vasaras ministrs.

Šis būs jau ceturtais Voldemāra Šoriņa režijas darbs Muzikālajā teātrī 7, ko pirms četriem gadiem aizsāka brīvdabas izrāde Vella kalpi.

Šoreiz Voldemārs Šoriņš "uzstājas" arī kā lugas — libreta un dialogu autors. Viņš neslēpj, ka nācies izlasīt krietni daudz trīsdesmito gadu latviešu autoru darbu, no kuriem arī iedvesmojies. Par ko būs izrāde? "Tajā stāstīts par kādu latviešu dravnieku saimniecību pagājušā gadsimta trīsdesmitajos gados un tās saimnieku neapsīkstošo vēlmi kļūt pamanītai visas valsts mērogā. Saimnieks nodarbojas ar bioloģiskā medus ražošanu un šajā rūpalā saskata visas valsts nākotni. Nu, tāda neliela pasmiešanās pašiem par sevi," skaidro Šoriņš, piebilstot, ka uz šā fona risinās arī izrādes galvenie notikumi — kad saimniecības ļaudis nejauši pieklīdušu aktieri dažu sakritību dēļ sajauc ar ministru. Un tad, sākoties virknei pārpratumu, aizvien vairāk kļūst skaidrs, ka ministra ādā ietērpto aktieri un saimnieka meitu saista kas vairāk par draudzīgām attiecībām. "Tāds stāsts par jauniešu mīlu uz vasaras fona plus nedaudz intrigas, protams, komplektā ar Raimonda Paula vecajiem, labi pārbaudītajiem hitiem," Šoriņš rezumē, vēlreiz uzsverot — nekāda idejiskā slodze uzvedumā nav gaidāma, toties skaistas dziesmas un laba aktieru spēle gan.

Lai gan Vienas vasaras ministra pirmizrāde paredzēta jau 25.jūlijā Saulkrastu estrādē, komanda pie iestudēšanas ķeršoties tikai 26. jūnijā, līdz ar to visus sagaidot nežēlīgs darbs. "Par to gan neviens nedomā, jo nav citu variantu. Strādāsim no 11 rītā līdz sešiem vakarā, bet aktieri zina, uz ko ir parakstījušies. Darbosimies vienā elpas vilcienā," Šoriņš izklausās nopietni noskaņojies uz darbu. Talkā viņam nāks horeogrāfs Alberts Kivlenieks, scenogrāfs Jānis Jansons un kostīmu māksliniece Elita Patmalniece. Bet uz skatuves Bišuleju saimes un pārējās lomās iejutīsies aktieri Artis Robežnieks, Juris Kalniņš, Ieva Ertmane, Jānis Skanis, Ģirts Jakovļevs, Akvelīna Līvmane, Juris Hiršs u.c. Komandai pievienosies arī Nacionālā teātra aktrise Marija Bērziņa, jo, kā teic režisors — ir jāpiesaista svaigas asinis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja