Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Ziemassvētku laikā Latvijas Leļļu teātris piedāvā izrādi Sidraba egle

Rīgas Latviešu biedrības nama Lielajā zālē šī gada 23., 24. un 25. decembrī ģimenes gaidīs muzikālā un sirsnīgā izrāde Sidraba egle, ko pēc Mirdzas Timmas stāsta motīviem dramatizējusi Daina Strelēvica.

Izrādes Sidraba egle notikumi risinās mežā, laumiņai izsludinot īpašu egļu skaistumkonkursu, lai izvēlētos pašu krāšņāko meža iemītnieci. Gan jestrie vāverēni, gan mazais zaķēns, gan vilks-veģetārietis palīdz atklāt, ka visskaistākā rota ir gādība un rūpes par apkārtējiem, īpaši tiem, kuri svētku laikā jūtas vientuļi vai piedzīvo grūtības.

Izrādes režisore Arnita Jaunzeme kopā ar radošo komandu – mākslinieci Anitu Znutiņu-Šēvi, komponistu Imantu Pauru, aranžējumu autoru Silvestru Zemgalu, gaismu mākslinieku Uldi Andersonu un dziesmu tekstu autori Dainu Strelēvicu – vēlējusies radīt stāstu, kas jau vismazākajiem skatītājiem atklātu Ziemassvētku brīnuma noslēpumu – tikai esot kopā un daloties, var piedzimt patiess prieks. Lugas varoņiem šo prieku atklāt palīdz aktieri Lienīte Osipova, Artūrs Putniņš un Anrijs Sirmais.

Ziemassvētku laikā Latvijas Leļļu teātra repertuārā skatāmas arī citas svētku tematikai veltītas izrādes: E. Kaufelda Jūlijonkuliņa Ziemassvētki, latviešu tautas pasaka Vecīša cimdiņš, A. Veselova Saulīte un sniega cilvēciņi (krievu valodā) un S. Kozlova Ezītis un egle. Teātra izrāžu ierakstu platformā Dīvānzāle digitālā formātā skatāmas 4 izrādes: M. Stārastes Ziemassvētku prieks, H. K. Andersena Sniega karaliene, M. Stārastes Ziemas pasaka un latviešu tautas pasaku kolāža Vecmāmiņas pasakas – šos iestudējumus iespējams noskatīties, neizejot no mājas. Vairāk par Dīvānzāli var uzzināt šeit.

Biļetes uz izrādēm nopērkamas visās Biļešu paradīzes tirdzniecības vietās un Latvijas Leļļu teātra kasē Rīgas Latviešu biedrības nama foajē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Līdzināties, mierā!

Kur viņi paliek? Lauzu galvu katru reizi, kad dzirdu uztrauktas balsis, kas atkārto vēl un vēlreiz: trūkst cilvēku

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja