Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

2.augustā notiks tradicionālie Līvu svētki Mazirbē

Plkst. 10.00 Mazirbes baznīcā notiks svētku dievkalpojums, kas iesāks Līvu svētkus. Oficiālā svētku atklāšana paredzēta plkst. 12.00 pie Lībiešu tautas nama, kas plkst.13.00 turpināsies ar gājienu uz jūrmalu, kur notiks tradicionālā vainaga ielaišana jūrā un dziedātas lībiešu dziesmas.

Kā aizvien, svētku laikā uzstāsies lībiešu dziesmu ansambļi "Līvlist", "Rāndalist", "Laula". Šogad ir paredzēta Dāvja Stalta vadītā līvu jauniešu un viesu uzstāšanās. Tautas namā tiks izstādīti bērnu un jauniešu nometnes laikā tapušie darbi, kā arī varēs aplūkot Mazirbes audēju izstādi.

Līvu svētku pēcpusdienā, plkst. 15.00 Lībiešu tautas namā tiks atklāta ungāru literatūras tulkotājas Elgas Sakses tulkoto grāmatu izstāde, notiks Kersti Boiko lībiešu valodas mācību grāmatas "Lībiešu valoda" diska Līvō kēļ prezentācija, ko ierunājusi Kanādā dzīvojošā lībiete Grizelda Kristiņa. Pasākumu apmeklētājiem ir plānoti arī pārsteigumi. Pēc tam plānots koncerts pie Lībiešu tautas nama.

Vakarpusē, plkst.17.00 tiks izrādīta Mārtiņa Zīverta brīvdabas izrāde - lasījums Lībiešu asinis (Kolka); režisore – Anna Eižvertiņa, kas to speciāli šiem svētkiem sagatavojusi, sadarbībā ar mākslinieci Kristiānu Dimiteri un lībiešu dziesmu ansambļiem. Līvu svētku noslēgumā plānots ugunskurs jūras malā un zaļumballe līdz rīta gaismai.

Līvu svētkos piedalīsies lībieši, viņu draugi un atbalstītāji no Latvijas un ārvalstīm, diplomāti, viesi no Somijas, Ungārijas un Igaunijas, pašvaldību vadītāji.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja