Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Baltajā naktī Esplanādē 2014 urbānās spēles, grāmatu maiņas punkts un dzejas audioduša

7. septembrī, kultūras vasarnīcā _Esplanāde 2014 _apmeklētāji aicināti piedalīties vairākos Eiropas un pašmāju mākslinieku projektos, ieskatīties citā pilsētā, izmēģināt augmentālās realitātes deju, virtuāli izglābt ciemata iedzīvotājus un vērot grafiti radīšanas procesu, informēja nodibinājuma Rīga 2014 pārstāve Linda Pastare. Visa vakara garumā spēlēs DJ Kaspars Zaviļeiskis.

Esplanāde 2014 būs atvērta līdz plkst. 2 rītā, aicinot ikvienu arī uz grāmatu maiņas punktu, kurā izlasītās grāmatas bez maksas varēs iemainīt pret nelasītām. Tāpat kultūras vasarnīcā būs Satori dzejas audiodušas, kur varēs ērti iekārtoties, uzlikt austiņas un ļauties dzejas baudījumam, ko ierunājuši Latvijas dzejnieki.

Plkst. 21 ikviens aicināts uz dejas zibakciju DANCE.AR. Cilvēki uz vietas Esplanādē varēs lejuplādēt aplikāciju, kurā tiešsaistē tiks rādīta horeogrāfija. Šis ir mākslinieka Sander Veenhof projekts - pirmā sinhronizētā horeogrāfija pasaulē, augumentālās realitātes deja izmantojot viedtālruni.

Caur Esplanādi varēs arī ielūkoties citā Eiropas pilsētā. Ar binokļa palīdzību ielūkoties kādā no Eiropas pilsētām, redzēt tur notiekošo un sajust kā kāds cits nokļūst Rīgā veroties šādā pašā binoklī kādā no Eiropas pilsētām. Apmeklētāji varēs piedalīties video spēlē Where2Now, kurā spēlētāji glābj utopiska ciemata iedzīvotājus. Spēlētājam ir jāatrod nākamais "spēlētājs", kurš turpina iesākto misiju un glābj ciemata iedzīvotājus. Ja ķēde tiek pārtraukta – ciemats izmirst. Uz diskusiju par ielu mākslu aicinās radošā apvienība Blanc Canvas, varēs vērot un piedalīties grafiti radīšanas procesā.

Tāpat Baltajā naktī darbosies Sajūtu konteiners, kas ir radoši interaktīva platforma, aicinot ikvienu dalīties pārdomās par savām spilgtākajām dzīves sajūtām, saistošāko pieredzi un to, kas dažādu iemeslu dēļ dzīves laikā visspilgtāk palicis atmiņā. Baltajā naktī projekta radošajai komandai pievienosies māksliniece Inese Vēriņa un koklētāja Laima Jansone, kuras uzklausīs apmeklētāju stāstus un tos ietērps mūzikālās un video projekcijās, veidojot unikālu, improvizētu performanci. Sajūtu konteiners būs atvērts visa vakara garumā, savukārt mākslas performance paredzēta no plkst. 22.30 līdz 23.30.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja